Azimov se požalio: Rusi nude pomoć u plinofikaciji Hrvatske, a nitko im se ne javlja

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2017. u 13:48
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentirajući LNG terminal na Krku, ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov poručio je da je Rusija spremna godišnje isporučiti minimalno milijardu kubičnih metara plina. Dodao je i da je to bila tema razgovora Kolinde Grabar-Kitarović i Vladimira Putina u Moskvi, nakon čega je Rusija ponudila konkretnu pomoć.

Točnije, ponudila je pomoć u plinofikaciji, izgradnji novih elektrana, ali i drugim infrastrukturnim projektima, no kako kaže Azimov, prošlo je više od mjesec dana, a hrvatska vlada još nije dala odgovor.

Kazao je kako Rusija nema ništa protiv LNG-a, ali čudno im je da je Hrvatska spremna platiti veću cijenu. "Ako ćete imati LNG s američkim plinom, kubični metar bit će između 250 i 270 dolara. Hrvatska je bogata zemlja, možete platiti više od cijene ruskog plina", poručio je.

Azimov je ovo komentirao na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo – energetska budućnost Hrvatske", koja se održava u Zagrebu u organizaciji Večernjeg lista, a na kojoj se, otvarajući konferenciju, teme LNG-a jutros dotaknula i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Izgradnju LNG terminala na otoku Krku izdvojila je kao trenutno jedan od najvažnijih projekata, ali kaže kako se s njim kasni, što dovodi u pitanje našu vjerodostojnost. 

Novinarima je nakon konferencije komentirala kako se taj projekt "vuče već godinama" i da to nije samo stvar ove vlade. Smatra da taj projekt treba požuriti, jer će on pridonijeti energetskoj neovisnosti i učinkovitosti Hrvatske, objavio je HRT.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Dobro je ……. ovaj put bez vojne uniforme !!!

Ne mogu se javiti. Eno….čuče kraj Ramljaka da vide koliko kosti će dobiti od Agrokora..Naravno da vam se nitko ne javlja kada su ovi "naši" političari klimavci koji nemaju nikakve veze sa nacionalnim interesima.

Richard Nixon, predsjednik SAD-a: „…Tito je lider koji ima svoje principe, smisao za humor, sjajno pamćenje, i on se nas Amerikanaca ne boji!”

[/quote]

Tito predsjednik Jugoslavije:” Nixon nema principa ni morala, nema smisao za humor, ima lose pamcenje i jedini je amaricki predsjednik koji je dao otkaz na tu duznost.”


Naravno da vam se nitko ne javlja kada su ovi "naši" političari klimavci koji nemaju nikakve veze sa nacionalnim interesima.

Richard Nixon, predsjednik SAD-a: „…Tito je lider koji ima svoje principe, smisao za humor, sjajno pamćenje, i on se nas Amerikanaca ne boji!”

New Report

Close