Neugodne simptome glavobolje rješavaju unutar jednog sata

Autor: Marija Crnjak , 12. svibanj 2023. u 06:32
U Hrvatskoj se s migrenama bori oko 400 tisuća građana/AVIVA

U Hrvatskoj od migrene pati oko 400.000 ljudi.

Poliklinika Aviva otvorila je prvi privatni Centar za glavobolju u kojem će tretirati pacijente s migrenama i ostalim glavoboljama, a u objavi od četvrtka tvrde da neugodne simptome rješavaju unutar jednog sata. Kako je poznato, u Hrvatskoj od migrene pati oko 400.000 ljudi.

“Sretni smo što smo započeli s radom Centra za glavobolju u kojem nudimo mogućnost tretiranja akutne glavobolje djelotvornim i brzodjelujućim antimigrenskim lijekovima.

S obzirom da se terapija primjenjuje pod kožu, u mišić ili u venu, ona brzo djeluje, unutar jednog sata od primjene. Sam odabir lijekova određuje se prema jačini glavobolje, vremenu od nastupa, ali i popratnim smetnjama.

Želim pozvati sve s dijagnozom migrene ili drugim oblicima glavobolje koji još nemaju točnu dijagnozu da nam se jave na neurološki pregled kako bi dobili dijagnozu i mogli dobiti adekvatnu terapiju u slučaju akutnog napadaja, jer je riječ o ozbiljnom medicinskom stanju koje se modernim pristupima vrlo uspješno stavlja u red”, objasnila je Miljenka-Jelena Jurašić, specijalistica neurologije Poliklinike Aviva.

Avivin tim educiranih stručnjaka ima vrhunska znanja o liječenju i modernim pristupima akutnim glavoboljama kao što su akupunktura, liječenje glavobolja intravenozno i tradicionalno te specijalne tehnike fizikalne terapije od kojih se ističe miofascijalna relaksacija, pojašnjavaju u Avivi.

Komentirajte prvi

New Report

Close