Autobusni prijevoznik za tjedan dana na Pagu zaradio 359 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2018. u 10:03
Foto: Getty Images

Dnevno za samo tri sata prevezemo oko osam tisuća ljudi, rekao je Zoran Đekanović, Autotrolejov vozač.

I ove godine, već sedmu za redom, Autotrolej je bio sa svojih 10 autobusa i 22 vozača u Novalji, kako bi organizirano prevozio partijanere na Zrće i sa Zrća. Autotrolejevi autobusi su bili ispomoć lokalnom novaljskom prijevozniku Sito Novalja, koji nema dovoljno vozila za potrebe partijanera, piše Novi list.

– Ovdje smo od 23. lipnja i bit ćemo do 1. srpnja. Naši autobusi prometuju na tri linije: Metajna – Zrće, Stara Novalja – Zrće i Novalja – Zrće, sukladno potrebama, od 0 do 24 sata. Dnevno za samo tri sata prevezemo oko osam tisuća ljudi, rekao im je Zoran Đekanović, Autotrolejov vozač i voditelj ove Autrolejeve grupe u Novalji prilikom našeg prošlotjednog posjeta otoku Pagu, Novalji i Zrću.

U nedjelju su se autobusi vratili, a sada treba napraviti računicu, Riječani koji su korisnici usluge Autotroleja pitaju se je li ovaj angažman gradske komunalne tvrtke bio isplativ. Prema riječima direktora riječkog gradskog prijevoznika Marina Rajčića, angažmanom 22 vozača i deset autobusa za prijevoz posjetitelja Hideout festivala na Zrću Autotrolej je ostvario prihod od 359.890 kuna za tjedan dana. Rajčić, doduše, napominje i kako se konačni obračun ugovorenog posla obavlja nakon završetka aktivnosti, 1. srpnja.

Što se tiče rashoda, odnosno kolika će na koncu biti zarada komunalnog društva od prijevoza partijanera na otoku Pagu, Rajčić nije htio iznositi konkretne brojke prije završnog obračuna.

– Zarada za ugovoreni posao ovisi o završnom obračunu, nakon odrađenog posla. Ona ulazi u poslovne prihode KD-a Autotrolej te je sastavni dio godišnjih financijskih izvještaja – kazao je Rajčić, pojašnjavajući da komercijalne poslove u ime i za račun Autotroleja obavljaju stručne službe Rijeka plusa koji je s naručiteljem, prijevozničkom tvrtkom Sito-Novalja sklopio ugovor o poslovnoj suradnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close