Atlanticova tvornica proizvodit će 83 mil. energetskih pločica godišnje, 99 posto za strana tržišta

Autor: Vedran Balen/VL , 17. ožujak 2015. u 14:42
Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, i premijer Zoran Milanović

Tvornica se prostire na 6000 četvornih, a proizvodit će od 300 do 450 komada energetskih pločica u minuti.

Nova tvornica Emila Tedeschija koja proizvodi proteinske energetske pločice "Atlantic Multipower" svečano je otvorena u Novoj Gradiški.

Radovi su krenuli 1. svibnja prošle godine, a nakon početnog razdoblja probe i testiranja, sada je započela redovna proizvodnja čiji je asortiman u 99-postotnom obimu namijenjen inozemnom, prvenstveno zapadnoeuropskom tržištu. Atlantic grupa prepoznala je novogradiški Industrijski park kao povoljno mjesto za ulaganje u projekt ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna. "Iznimno smo ponosni što je tvornica otvorena za samo devet mjeseci. Ovo je povijesni dan za Atlantic grupu.

 

Milanović

Investitori su uspjeli, jer su bili natprosječno uporni i iskusni

Riječ je o šesnaestoj tvornici u našem sustavu, ali prvoj koja je izgrađena s ledine s kompletno novom tehnologijom", izjavio je predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi. U tvornici su danas 42 zaposlena, ali u svom punom kapacitetu bit će ih 160. Atlantic Grupa je najveći europski proizvođač proizvoda za sportaše. Tvornica se prostire na 6000 četvornih, a proizvodit će od 300 do 450 komada energetskih pločica u minuti, odnosno 83 milijuna godišnje. Prema Tedeschijevim riječima, Multipower spada među pet ključnih brandova za daljnji prodor na međunarodna tržišta, prije svega njemačko, ali isto tako i austrijsko, švicarsko, britansko, rusko, i švedsko tržište, gdje su također na ili pri samom vrhu.

 

120milijuna

kuna vrijednost je investicije

Veseli ga što su u ovoj proizvodnji mjesto dobili mladi inženjeri i tehnolozi, zaposleni prije svega lokalno, ali nada se kako će promovirati i fleksibilnost i migraciju zaposlenih iz Zagreba, Osijeka i drugih hrvatskih gradova. Usto, kompanija je u suradji s Gradom Novom Gradiškom rezervirala još jedan teren iste veličine za daljnje proširenje aktivnosti. "Ovdje su pobijedili biznis i komunikacija. Pokazalo se da je u Hrvatskoj moguće u rekordnom roku realizirati ovakve projekte i stvoriti konkurentan proizvod za globalno tržište ako postoji jasna poslovna ideja, kvalitetan tim i kvalitetno zakonodavstvo", istaknuo je Tedeschi.

 

Tedeschi

Ovdje su pobijedili biznis i komunikacija

Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je kako država mora još raditi na poboljšavanju poslovne klime i smanjenju nepotrebne birokracije, jer toga, istaknuo je, također ima i pred time ne treba zatvarati oči. "Investitori su ovdje uspjeli, jer su bili natprosječno uporni, organizirani i iskusni. Međutim, nisu svi takvi, a u Hrvatskoj šansu moraju imati i oni slabiji, ako su zainteresirani za posao", rekao je Milanović. Gradonačelnik Željko Bigović izrazio je zadovoljstvo što je Atlantic Grupa između 90 lokacija prepoznala upravo Novu Gradišku i njegovu industrijsku zonu kao najbolju i najpovoljniju za svoja poslovna ulaganja u Hrvatskoj. Dodao je kako će izgradnjom južne obilaznice ova industrijska zona dobiti dodatnu dimenziju i kvalitetu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close