Anka Mrak Taritaš kažnjena s 3000 kuna jer u imovinskoj kartici nije prijavila stan i garažu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. ožujak 2019. u 12:41
Foto: Filip Kos / Pixsell

Bivša ministrica je bila dužna u imovinskom kartici prijaviti da je stekla vlasništvo nad njima, iako je bila prethodni vlasnik, a nekretnine nisu kupljene za vrijeme obnašanja dužnosti.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je s 3000 kuna bivšu ministricu graditeljstva i prostornog uređenja Anku Mrak Taritaš jer u imovinskoj kartici za 2015. nije prijavila stan i garažu.

Dužnosnica je stan u Posavskoj ulici u Zagrebu od 73 kvadratna metra i garažu od 16 m2 kupila zajedno sa starijim sinom 2006. prije stupanja na dužnost, a svoj suvlasnički dio mu je darovala 2010. godine. 

Nakon što se stariji sin oženio i zajedno sa suprugom dobio novi stan, darovao je majci te nekretnine u Posavskoj krajem 2015. dok je bila ministica, a ona je te nekretnine nakon mjesec i pol dana darovala mlađem sinu u siječnju 2016.

Bivša ministrica je bila dužna u imovinskom kartici prijaviti da je stekla vlasništvo nad njima, iako je bila prethodni vlasnik, a nekretnine nisu kupljene za vrijeme obnašanja dužnosti.

Mrak Taritaš je prijavljena u još jednom slučaju jer je samu sebe imenovala predsjednicom ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita i za to u četiri godine dobila 40 tisuća kuna, što nije prijavila u imovinskom kartici. U tom slučaju povjerenstvo tek treba odlučiti hoće li pokrenuti postupak.

Komentari (6)
Pogledajte sveOvoj samo ispadaju kosturi iz ormara. Sve se cijedi s nje nakon što je pobjegla iz kaljuže zvane HNS.

Ona bi još jače da može! Sad se nada povratku u sedlo!
[/quote]
i najveći hladnokrvnjak bi klecnuo pod spodobom


Ovoj samo ispadaju kosturi iz ormara. Sve se cijedi s nje nakon što je pobjegla iz kaljuže zvane HNS.

Ona bi još jače da može! Sad se nada povratku u sedlo!

Ovoj samo ispadaju kosturi iz ormara. Sve se cijedi s nje nakon što je pobjegla iz kaljuže zvane HNS.

woooooooow 3000,00 kn, pa što tako puno, još će biti na 6 rata! a ovaj je jučer skužio da nosi sat od 60.000 i veli joj ljudi nisam znao…znači za ne prijavljeni stan u imovinskoj kartici kazna nikakva, a za sat od 60.000 kn ništa, samo ga stavi u karticu i opet smo si dobri ko što smo bili…a koliko je ono kazna za 2 kn viška u kasi????!!!!

New Report

Close