Andrej Plenković: Covid mjere poduzećima i u travnju

Autor: Ana Blašković , 24. ožujak 2021. u 22:00
Nastavak potpora jučer je potvrdio premijer Andrej Plenković/LUKA STANZL/PIXSELL

Vlada je i za travanj odlučila građanima produžiti nadoknadu troškova električne energije na Baniji koje će snositi HEP.

Mjere potpore gospodarstvu zbog utjecaja pandemije na poslovanje nastavit će se i u travnju, a produžit će se i nadoknada računa za struju građanima na potresom stradalim područjima te suspenzija naplate cestarine HAC-a na autocesti Zagreb – Sisak, najavio je premijer Andrej Plenković nakon užeg kabineta Vlade.

“Mjera od 4000 kuna nastavit će se i za travanj za sve gospodarske subjekte koji su prema kriterijima u mogućnosti tražiti tu vrstu podrške”, rekao je Plenković dodavši da će Vlada zadužiti Hrvatski zavod za zapošljavanje da nastavi s mjerama očuvanja radnih mjesta.

Za one kojima je zbog ograničenja u borbi protiv Covida 19 onemogućena poslovna aktivnost država će nastaviti nadoknađivati fiksne troškove.

Predsjednik Vlade podsjetio je da se mjerama uspjela sačuvati zaposlenost građana u zadnjih godinu dana dodajući da vjeruje da će to potvrditi podaci o ukupnom broju osiguranika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na kraju ožujka, odnosno da će taj broj biti veći nego u isto vrijeme lani. .

“Vlada je mjerama u koje smo dosad uložili više od 10 milijardi kuna očuvala radna mjesta i zaposlenost i omogućila gospodarstvenicima da premoste krizu”, ustvrdio je.

Povrh toga, Vlada je i za travanj odlučila građanima produžiti nadoknadu troškova električne energije na Baniji koje će snositi HEP, odnosno Vlada za druge ponuđače.

Komentirajte prvi

New Report

Close