Andabak nam je otkrio što je kumovalo velikoj transakciji s Arapima i gdje će uložiti dio novca od prodaje

Autor: Marija Crnjak , 24. ožujak 2021. u 13:59
Jako Andabak, Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Arapski investitor u ovom paketu kupuje hotele i turističkah naselja u Brelima, Tučepima, Bolu, Starigrad Paklenici, Omišu i Supetru na Braču, kao i udjele u zračnoj luci Brač.

Usred korona krize i uoči jedne od najizazovnijih turističkih godina, Jako Andabak prodao je većinu svog turističko hotelskog biznisa arapskom ulagaču, poznatom po želji da izgradi “zagrebački Manhattan”, te po kontroverznom projektu Beograd na vodi.  Arapski investitor u ovom paketu kupuje hotele i turističkah naselja u Brelima, Tučepima, Bolu, Starigrad Paklenici, Omišu i Supetru na Braču, kao i udjele u zračnom luci Brač.

Mediji su o ovoj transakciji spekulirali zadnjih par tjedana, nakon što je postalo jasno da neće biti ništa od deala s američkim fondom KSL, kojeg smo već bili proglasili novim vlasnikom Sunce hotela. O tome zašto je prodao hotele upravo u ovom času, zašto se ipak odlučio za investitora koji nema dobru reputaciju u hrvatskoj javnosti, kakvu je cijenu postigao i u što kani uložiti novac, Jako Andabak otkriva u velikom intervjuu koji ćemo objaviti u sutrašnjem broju Poslovnog dnevnika.

Andabak nam je u razgovoru otkrio je li ovoj transakciji kumovao pokojni gradonačelnik Milan Bandić te što novi vlasnik kani napraviti s hotelima diljem Dalmacije. Također, prodaja za njega ne znači umirovljenje i izlazak iz biznisa u Hrvatskoj, a velika ulaganja planira slijedeći svoje porijeklo i elektrotehničku struku – ulaže u pametnu poljoprivredu. Detalje čitajte u sutrašnjim novinama.

Komentirajte prvi

New Report

Close