Iako kemijske analize većine ulja pokazuju zadovoljavajuće rezultate – naime, više-manje ne odstupaju od propisanih standarda – osjetila ljudi koji procjenjuju kakvoću maslinovih ulja govore sasvim nešto drugo. Postupak ispitivanja maslinova ulja počinje – u laboratoriju, javlja HRT.
“Te kemijske analize nam govore da li je došlo do oštećenja ploda pri samoj berbi ili je neki nametnik oštetio plod. To su slobodne masne kiseline. A peroksidni broj nam pokazuje da li je ulje skladišteno na pravilan način”, ističe voditeljica laboratorija za kemijsku analizu hrane Nina Vuletin.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu