Amagi, indijski jednorog, otvara razvojni centar u Zagrebu. Slijede zapošljavanja

Autor: Josipa Ban , 12. siječanj 2023. u 15:58
Foto: NYSE

Kompanija koja je nedavno procijenjena na 1,4 milijardi dolara i koja posljednjih godina bilježi rast prihoda od 100 posto raste za razvoj i širenje u Europi odabrala je upravo Hrvatsku

Indijski jednorog Amagi odlučio je svoj prvi istraživačko-razvojni centar izvan Indije otvoriti upravo u Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu.

Ured je tek otvoren, a zapošljavanja bi uskoro trebala početi, kažu iz medijsko-tehnološke tvrtke osnovane 2008., a koja pruža usluge emitiranja sadržaja u oblaku i rješenja ciljanog oglašavanja za emitiranje na TV-u i streaming platformama.

Doduše koliko će točno ljudi u Hrvatskoj zaposliti i koliko će ovdje investirati, nismo uspjeli doznati. Međutim, iz kompanije poručuju da su se za Hrvatsku odlučili jer su već surađivali s našim stručnjacima pa su suradnju odlučili iskoristiti za daljnji razvoj.

Centar u Zagrebu vodit će Igor Marinić, Marko Horvat i Danijel Perić, a on bi trebao indijskoj kompaniji omogućiti jače širenje na europsko tržište.

“Zahvaljujući centru za istraživanje i razvoj u Hrvatskoj, bit ćemo bliže našim korisnicima i moći ćemo im ponuditi tehnološku podršku koju trebaju u stvarnom vremenu”, istaknuo je Baskar Subramanian, CEO i suosnivač Amagija, kompanije koja svoja rješenja prodaje u više od 40 država svijeta, a na čijoj se listi klijenata nalaze ABS-CBN, AccuWeather, A+E Networks UK, Cinedigm, Cox Media Group, Crackle Plus, Fremantle i brojne druge tvrtke.

Osim što Amagi sigurno ima svoju računicu u otvaranju razvojnog centra u Zagrebu, jasno je da je ovo veliko priznanje za malu Hrvatsku i njene stručnjake koji će dobiti priliku raditi na razvoju najnaprednijih video i komunikacijskih tehnologija. Potvrđuje to i izjava Igora Marinića, generalnog direktora Amagi Eastern Europe.

“Hrvatska se na globalnoj tehnološkoj mapi uspješno etablirala kao zemlja vrhunskih talenata, stoga smo uvjereni da će novootvoreni Amagi razvojni centar biti jedan od ključnih pokretača daljnjeg rasta i razvoja”, ističe Marinić.

Kompanija je prije svega dva mjeseca (u studenom 2022.) primila investiciju od nešto više od 100 milijuna dolara od američke investicijske kompanije General Atlantic. Prikupljenim je kapitalom vrijednost kompanije porasla s milijardu dolara, koliko su vrijedili u ožujku 2022. kada su primili investiciju od 95 milijuna dolara, na 1,4 milijarde. Godišnje ostvaruju stopostotni rast prihoda, dok diljem svijeta zapošljavaju više od 800 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close