Aladrović: Ova godina će za tržište rada biti najbolja u posljednjih 30 godina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. siječanj 2022. u 14:52
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najavio je kako će se mjere aktivne politike zapošljavanja, u koje je investirano milijardu kuna, provoditi cijele 2022. godine.

Ministar rada Josip Aladrović izrazio je u srijedu uvjerenje kako će ova godina, što se tiče tržišta rada, biti najbolja unatrag 30 godina.

„Osobno sam siguran da će ovo biti najbolja godina što se tiče tržišta rada od osamostaljenja države“, izjavio je ministar u saborskom ‘aktualnom prijepodnevu’ odgovarajući na upit Ankice Zmajić (HDZ) o utjecaju pandemije koronavirusa na tržište rada.Svoje uvjerenje Aladrović temelji na podacima s kraja prošle godine koji govore da Hrvatska ima 35 tisuća osiguranika više nego 2020., a pozitivni pokazatelji vide se i u prvih 18 siječanjskih dana.

Najavio je kako će se mjere aktivne politike zapošljavanja, u koje je investirano milijardu kuna, provoditi cijele 2022. godine.

Izašli smo iz faze očuvanja radnih mjesta i krenuli prema fazi njihova kreiranja, rekao je ministar i iznio podatak da smo na početku pandemije imali šok, odnosno pad od 25 000 osiguranika u samo 11 radnih dana.

No, Vlada je brzo intervenirala i sa 12, 5 milijardi kuna očuvala tržište rada, pa i poboljšala ga, rekao je ministar.

Komentirajte prvi

New Report

Close