Ako Banožić aktivira saborski mandat, ide na plaću od 2.300 eura

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2023. u 09:29
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Ako postoji slobodan službeni stan, može dobiti neki mali.

Ako bivši minustar obrane Mario Banožić aktivira saborski mandat, na što ima puno pravo, uz plaću koja će biti nešto niža od ministarske, ima i pravo na stambeno zbrinjavanje. Ali kao saborski zastupnik nema pravo na tako veliki stan, pišu 24 sata.

– Zastupnici s prebivalištem udaljenim više od 50 km od Zagreba imaju pravo na korištenje smještaja u stanovima za službene potrebe te u unajmljenim garsonijerama i jednosobnim stanovima, i to u mjesečnom iznosu do 2.500,00 kuna na ime najma stana, kao i na naknadu režijskih troškova do 500,00 kuna mjesečno  – stoji u pravilima Sabora.

Dakle, ako postoji slobodan službeni stan, može dobiti neki mali.

Ako ga nema, ima pravo iznajmiti garsonijeru ili jednosobni stan i dobivati 332 eura za stanarinu i 66 eura za režije. Pravila dalje kažu da zastupnik sam snosi sve troškove iznad tog iznosa. Ako Banožić poželi živjeti u prostranom stanu, razliku će morati platiti iz svog džepa.

Ako bi želio živjeti u centru, u stanu površine koju je dosad plaćao 61 euro mjesečno, Banožić bi morao izdvojiti od 1.000 do 2.000 eura mjesečno, zavisno od starosti i uređenosti stana.

Komentirajte prvi

New Report

Close