AD Plastik počinje proizvoditi dijelove za luksuzni Maserati Levante

Autor: Poslovni.hr , 17. veljača 2016. u 09:30
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pored ovog posla početkom veljače AD Plastik je potpisao ugovor za sljedeće novo Fordovo vozilo B klase, EcoSport.

AD Plastik dobio je novi posao proizvodnje dijelova za novi proizvod u Maseratijevoj proizvodnoj liniji, i to za luksuzni Maseratijev model Levante.

Model Levante, kako doznaje Jutarnji list, početkom ožujka bit će prikazan na sajmu automobila u Genevi. Time Maserati ulazi na konkurentno, ali unosno tržište luksuznih SUV-ova, a AD Plastik je prvi put razvojni partner za neki luksuzni model automobila jer je dosad uglavnom proizvodio dijelove za vozila srednje klase.

Pored ovog posla početkom veljače AD Plastik je potpisao ugovor za sljedeće novo Fordovo vozilo B klase, EcoSport. EcoSport je pored Fieste, Mondea, Galaxyja, S-Maxa i Vignale šesti model Forda u portfelju AD Plastika.

“Ovi novi projekti za nas ne znače samo porast realizacije, odnosno porast prihoda. Suradnja s Maseratijem otvara jedno novo područje u poslovanju AD Plastika. Osim što je ovo naš prvi zajednički razvojni projekt, Levante spada u kategoriju luksuznih vozila, mi u toj kategoriji dosad nismo često imali prilike surađivati. Ovo je dokaz da imamo znanje, kapacitete i potrebnu kvalitetu kako bismo odgovorili potrebama najzahtjevnijih kupaca i modela na automobilskom tržištu. U prilog tome govori i činjenica da smo ugovorili proizvodnju za novi Ford EcoSport koji će se proizvoditi u Rumunjskoj. Tamo postoji niz konkurentskih tvornica u okruženju, ali smo uspjeli odgovoriti zahtjevima kupca i time izbaciti konkurenciju iz igre”, ističe Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close