A. Matijević odlazi u Svjetsku banku

Autor: Jadranka Dozan , 20. lipanj 2019. u 21:59
Zdravko Marić u društvu kolega iz Porezne uprave i Ante Matijevića (prvi s desna)

Ni na ovotjednoj sjednici vlada nije donijela odluku o upravi Hrvatske poštanske banke.

Ante Matijević, pomoćnik ministra financija Zdravka Marića, na osobni je zahtjev razrješen te dužnosti, priopćeno je u srijedu sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Na čelu Uprave za gospodarstvo i financijski sustav Matijević je u Ministarstvu finacija kao pomoćnik ministra proveo nepune dvije i pol godine, a kako doznajemo,  razrješenje je zatražio zbog odlaska u Svjetsku banku.

Zasad se ne zna tko će preuzeti njegovo (do)sadašnje mjesto. Isto tako, i dalje se ne zna tko će u iduće četiri godine, po isteku mandata aktualne Uprave,  biti na čelu Hrvatske poštanske banke.

Mnogi su očekivali da će se ta enigma razriješiti na sjednici Vlade ove srijede , no o HPB-u očito još nije pala odluka.  Neslužbeno se tvrdi da je natječaj za Upravu Poštanske banke privukao desetke interesenata.

Iz same banke istaknuto je više kandidatura, pri čemu je i aktualni predsjednik Uprave Tomislav Vuić otvoreno pokazao da istekom mandata 10. rujna želi još jedan. Kako izbori čelnika banaka podrazumijevaju i prethodne regulatorne suglasnosti,  Vlada de facto već kasni s prijedlogom imena.

Sa sjednice u srijedu nadzornicima Jadrolinije je po provedenom javnom natječaju za članove Uprave predložila Vjekoslava Dorića i Gorana Frkovića, dok je Skupštini Agencije Alan predložila imena za NO, i to  Krešimira Ćosića, Sandu Šimić Petrinjak, Jasnu Čunko, Ivanu Kunić i Miljenka Filipovića. 

Komentirajte prvi

New Report

Close