300.000 kuna za nove autobusne linije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. siječanj 2018. u 13:40
Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Da su autobusne linije važne i za razvoj turizma potvrdio je načelnik općine Lekenik Ivica Perović, s obzirom da je na pokupljanskom dijelu te općine veliki broj vikendica.

Sisačko-moslavačka županija će i ove godine s oko 300.000 kuna subvencionirati neke autobusne linije na području općina Lekenik, Hrvatska Dubica, Martinska Ves i Sunja, kao jednu od mjera koje bi trebale doprinijeti kvalitetnijem životu u ruralnim sredinama, opstanku naselja te povratku iseljenih.

 "Osim autobusnih linija, koje će naselja povezati s općinskim središtima i središtem županije, jednako su nam važne kvalitetnije prometnice, ali i druge mjere. Županija subvencionira i četiri skelska prijelaza na rijeci Savi, a cilj nam je ostvariti i besplatni željeznički prijevoz integralnim kartama za neke kategorije putnika", rekao je u ponedjeljak župan Ivo Žinić prilikom potpisivanja dodatka ugovora s čelnicima općina o subvencijama u ovoj godini.

 Najavio je kako će županija ove godine predstaviti i druge mjere, koje bi trebale omogućiti normalniji život i ostanak stanovnika na ruralnom području. 

 Da su autobusne linije važne i za razvoj turizma potvrdio je načelnik općine Lekenik Ivica Perović, s obzirom da je na pokupljanskom dijelu te općine veliki broj vikendica. Zbog toga i općina subvencionira autobusni prijevoz s dodatnih 20.000 kuna.

 Općina Martinska Ves, kako je rekao načelnik Stjepan Ivoš, također sudjeluje u financiranju ljetnih autobusnih linija kada nema školskog prijevoza učenika, i to s 44.000 kuna, a Općina Sunja, prema riječima načelnika Grge Dragičevića, ima i posebni ugovor s Čazmatransom kao autobusnim prijevoznikom.

 Praksa da županija i pojedine općine subvencioniraju nerentabilne autobusne linije na području Sisačko-moslavačke županije provodi se od 2016. godine i potvrdila se kao jedina mjera za opstanak tih linija.

Komentirajte prvi

New Report

Close