12 ZET-ovih električnih autića prevozilo je jednog putnika dnevno

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2019. u 08:49
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iz ZET-a su upozorili i da 12 autića od lanjskog prosinca vozi samo Donjim gradom, dok Gornjim prometuju od srpnja, a Jarunom od “nedavno”.

Prema podacima iz ZET-a o kartama koje su prodali turistima za vožnju po gradu električnim vozilima,prodali su nešto manje od 400 karata, što znači da je 12 “e-city tour vozila” svaki dan po centru metropole vozalo jednog putnika, a otkako su lanjskog prosinca ti golf-autići pušteni u promet, zaradili su četiri tisuće kuna. 
Kako za Večernji list kažu u ZET-u, nisu ipak vozila kružila Donjim i Gornjim gradom baš svaki dan “jer ne voze u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta” ili, još bolje, zbog “čestih posebnih regulacija prometa u užem gradskom središtu kao što su sportska, kulturna i ostala događanja”. Ali, govore u ZET-u, vozila su ipak pogodak.

– Uvođenjem elektrovozila dodatno je obogaćena turistička ponuda Zagreba, što nam potvrđuju pohvale i pozitivni komentari brojnih gostiju – kako ih je taj po jedan turist dnevno obasuo samo pozitivom opisuju nam u ZET-u. Kažu i da su napravili analize pa će se sad autići malo više upogoniti.

– Nakon dosadašnje evaluacije turističkih linija u tehničkom smislu, stvoreni su preduvjeti za intenziviranje usluge počevši od Adventa, dok se tijekom 2020. godine očekuje i dodatan razvoj usluge te povezivanje, odnosno integracija s našim ostalim turističkim linijama – ističu u ZET-u, iz kojeg su upozorili i da 12 autića od lanjskog prosinca vozi samo Donjim gradom, dok Gornjim prometuju od srpnja, a Jarunom od “nedavno”.

Komentari (1)
Pogledajte sve

mogu oko ovih kučica na trgu voziti samo treba dogovoriti služnost puta po povoljnoj tarifi

New Report

Close