Zg holding isplaćuje dio božićnice i dar za djecu

Naslovnica Forum Komentari članaka Zg holding isplaćuje dio božićnice i dar za djecu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Čović uklonio sve direktore članove SDP iz Zagrebačkog holdinga (osim jednog, a i taj je visio)
Ivo Čović je korištenjem namještenog “natječaja” uklonio sve direktore članove SDP iz Zagrebačkog holdinga (osim jednog, a i taj je visio).

— Zdravko Juć, Stanogradnja, član Gradskog odbora i potpredsjednik SDP Sesvete
— Katja Luka Kovačić, Zagrebački Velesajam, smijenjena prije natječaja, član MO SDP Gornji grad
— Marko Melčić, Čistoća, član MO SDP Donji grad
— Jadranko Robić, Vodoopskrba i odvodnja, prije natječaja isključen iz SDP u Dugom selu jer je bio simpatizer Milana Bandića
— Ivan Tolić, ZET, kad je vidio što mu se sprema sam otišao za predsjednika Uprave TŽV Gredelj
— Milan Trbojević, Zagreb Centrum

U zadnji čas, posljednjeg dana se spasio Joško Jakelić, Gradsko stambeno poduzeće, potpredsjednik MO SDP Gornji grad kojeg je želio smijeniti jedan utjecajni gradski zastupnik. Od 7 članova SDP koliko ih je bilo pod strašnim Milanom Bandićem spali smo na jednoga!

Jedinog Srbina koji je na poziciji pomoćnika direktora Vodopskrbe i odvodnje se želi ukloniti. Među direktorima nema Srba ni pripadnika ostalih manjina. Da li je to službena politika SDP? Ili je to samo politika Čovićeve Uprave gdje su se od pojedinih kamenjara mogle čuti misli poput da “Srbe treba očistiti iz Holdinga”.

Ovo što sam opisao gore je rezultat “natječaja” i istini za volju sam Čović je bio protiv raspisivanja natječaja za 25 direktorskih mjesta odjednom jer je takva ideja s poslovnog stanovišta suluda.

Najveća greška je napravljena još prije natječaja kad je sastavljena nova svemoćna Uprava holdinga koju su skrojili zajedno Milanović i Čačić. Dok su iz vrha SDP-a davane neuvjerljive izjave kako nije riječ o političkoj trgovini stranaka, Čačić je otvoreno i cinično rekao za medije da se on naravno dogovorio sa Milanovićem.

Imajući u vidu da je SDP na vlasti u Gradu Zagrebu ne postoji nikakva obaveza da se u Upravu i na direktorska mjesta postavljaju grabežljivi HNS-ovci i HSLS-ovci. Nadalje, za politiku u Gradu odgovora SDP Grada, a ne “vrh Stranke” i što se u to imao petljati Zoran Milanović? Koji uz to nema pojma o biznisu i jedino radno iskustvo mu je bilo u Ministarstvu vanjskih poslova na činovničkom mjestu, koje je dobio od Sanadera na intervenciju Zlatka Canjuge kao što su mu jučer u Saboru nabili na nos HDZ-ovci. Pa ni drug Tito se nije petljao u to tko će biti npr. direktor Končara ili Plive. A on je ipak bio VKV bravar.

Inače, kad sam Plenumu DG kritizirao našeg Davora Bernardića vezano uz kadrove i zbivanja u Holdingu on se ogradio jer da “nije ni luk jeo ni luk mirisao”. Ali ima ih još koji smrde po tom luku!

Za farsu sa natječajem u prvom redu odgovorni su Meić, Jelušić i Šprem koji su forsirali smjene direktora prije Konvencije SDP Zg kako bi kontrirali rezultatima izbora u SDP Zg i Konvenciji i kako bi osobno kadrovirali. Jelušić je u svojoj kampanji za predsjednika SDP Zg pojedincima nudio direktorska mjesta.

Zaključno, valjda je svakom jasno da za zbivanja i poslovne rezultate Zagrebačkog holdinga pred građanima Zagreba odgovara SDP Zagreba a ne nekakvi Čovići, Delići, Botice i Vire. Zbog toga SDP Zagreba treba zagristi u taj smrdljivi luk bez ćevapa i otkloniti dalje miješanje vrha stranke i talibana iz Gradske skupštine.

Smatram da treba hitno smijeniti Čovića i cijelu Upravu, postaviti novog kompetentnog predsjednika i članove Uprave, člana SDP, i na SVA direktorska mjesta postaviti stručne i kompetentne članove SDP. Toliko ih imamo. Naše mlade aktiviste postaviti na mjesta gdje će stjecati iskustvo jer će nam trebati kvalificirani kadrovi nakon preuzimanja vlasti u RH. Također, hitno pristupiti restrukturiranju Holdinga jer je većina stvari očigledna i ne treba davati masne pare i gubiti vrijeme sa naručivanjem kojekavih studija.

MM[color=blue][/color]

New Report

Close