Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Zašto meni samo tri dionice Lure, a njemu 117

Naslovnica Forum Komentari članaka Zašto meni samo tri dionice Lure, a njemu 117

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ako je ista cijena prvo ide onome tko je prije dao nalog. Bar po mom znanju. Dakle moguće je da je netko prije Vas dao isto nalog od na 115 kn od 117 komada. Ako je situacija drukčija onda ni meni nije jasan algoritam.

BTW ako poslovni traži “novinare” ili novinare za članke duplo veće kvalitete možete me kontaktirati na PM. Naime imam iskustva u dotičnoj struci i samo za Vas radim od doma da ne zauzimam radno mjesto. Pod kvalitetu mislim da od 10 članaka 7 neće biti o dukatu i tekst neće biti strukture koje odaje dojam da ga je pisala vjeverica na tripu.

Ako gosp. Birtića plaćate kikiriki pa on ide tezom “ne možete vi mene tako malo platiti koliko ja mogu loše pisati” onda mu se ovim putem javno i bez imalo sarkazma ispričavam.

@savage

[lol] [thumbsup]

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

Anonimno, 12.07.2010. u 09:23
U prvi mah mi je bilo malo žao što nisam uspio kupiti više, ali onda me oraspoložila žalosna vijest da je Hloverka imenovana za vršiteljicu dužnosti direktorice programa Hrvatske televizije.

Pa ako ti imaš hrabrosti pisati o dionicama sa takvim znanjem onda Hloverka može biti diriktorica na CCN.

Bože, kakve stvari piše ovaj Birtić, to je nevjerojatno! I još se podsmjehuje Hloverki…
Pa Birtiću daj si barem nađi nekog brokera koji ima besplatan pristup online streameru na kojem vidiš ponudu i potražnju, tako da se ne sramotiš više s tim žicanjem pregleda ponude i potražnje. To danas svi imaju. Pa barem to više nije neka ekstravagancija koja košta. Pišeš o dionicama, a nemaš uvid u tržište. Moguće samo u Hrvatskoj!
BTW kako te nije stid toliko drukati? Tebi bi pasalo da cijela Hrvatska ode u propast, samo kako bi ti mogao kupiti par dionica po par postotaka nižim cijenama! Strašno!

pa vidi mu slike: odijelo ma don Kaćunko se bolje oblači a izraz lica k’o u pokeraša, nit’ smrdi nit’ miriši
sve više dajem za pravo Bakiću i njegovoj ocjeni novinara: ako ne znaš o čemu smisleno pisati, mijenjaj struku
‘Navučen na narkićku’ je ok, sve drugo žali bože truda i vremena..

Tekst pod naslovom ‘Zašto meni samo tri dionice Lure, a njemu 117’ napravljen je kao kolumna za vikend–izdanje dnevnog lista Poslovni dnevnik, a predstavlja pravi kulturoskopski uvid u svakodnevni hrvatski život progovarajući o još jednom obliku ‘druge’ Hrvatske, ovoga puta ne one bankarske i fondovske, već ‘druge Hrvatske’ onih desetak posto Hrvata koji, prema statističkim pokazateljima, nikako ne uspijevaju naći svoje mjesto na Zagrebačkoj burzi.
Tomislav Birtić, jedan od najboljih hrvatskih kolumnista usred burzovnog besmisla, na liniji fronta dionica Dukata i Hotela Baška ne ‘fotografira’ ono što odgovara generalskom pogledu na rat i ratnika. On čak ne dokumentira ni smrt kao što je to učinio Robert Capa na svojoj čuvenoj fotografiji iz Španjolskog građanskog rata na kojoj je uhvatio trenutak u kojem borca u jurišu pogađa metak. Birtić nema namjeru da ovim kratkim tekstom dokumentira aktualnu povijest, kako bi svoju umjetnost učinio građom za neki novi historiografski diskurs i konstrukciju nove pobjedničke priče. On potpuno deheroizira malog burzovnog igrača, a onda slika upravo vojnička lica tih burzovnih aktera u različitim raspoloženjima, pa se na tim licima vidi i zaprepaštenost, i strah, i užas, a Birtićeve snažne metafore postaju svjedočanstvom psihološke razbijenosti malog investitora stjeranog u uniformu i prisiljenog da djeluje kao hrana za topove.
Čovjek u poziciji žrtve, za kojeg i u ime kojeg Birtić progovara, jest, zapravo, čovjek kafkijanske situacije, postmoderni Jozef K., samo što je u njegovom slučaju vrhovni sudac kao simbol nepojamne sile do koje se ne može doći pretvoren u ispolitiziranu fondovsko-bankarsku armadu kojom upravlja iracionalnost ubojica.
Slike tog pakla, tj. njegovi fragmenti kao iskaz krajnjeg oblika kaosa postupkom montaže dovode se u vezu i organiziraju fragmentarni mozaik ovih kolumni. I ne samo kolumni, nego i književnost, ukupna umjetnost, i slikarstvo, i film, i kazaliste spuštani iz nadvremenih modernističkih fikcija u fakticitet povijesti, u krvavo blato stvarnosti da bi se dokumentirao njen ubilački sadržaj i vampirski lik.

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

@106 XR,
Odlično kolega. Mnogi naši kulturni kritičari bi se ispod ovoga potpisali samo da mogu.
[thumbsup]

who dares, wins

…JO….JO…..

@106 XR

Hvala! Lijepo sam se nasmijao. [thumbsup]

BTW vjerojatno ga drže zato što svi hoće pročitati kakvu je sad glupost izvalio u novom članku pa ni broj hitova nije loš. Očito je to prioritet…

Mislim da VI, komentatori ovog članka, niste sasvim upućeni i čini se da ne trgujete nelikvidnim dionicama u specijalnom režimu. Taj algoritam daje veću težinu (ili prednost) količini, a ne kao što je uobičajeno cijeni, vremenu stavljanja naloga itd. tako da ste UPRAVO VI, inače veliki stručnjaci, ispali neinformirani.

New Report

Close