Zahvaćanje svih kamata na štednju državi donosi oko 450 mil. kuna poreza

Naslovnica Forum Komentari članaka Zahvaćanje svih kamata na štednju državi donosi oko 450 mil. kuna poreza

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

x*12%= 450000000 Mislim da ce ministar ubrzo uvidjeti kako mu ova matematika za 5. razred osnovne bas i ne drzi vodu jer X ovdje nije fixan vec ovisi o povjerenju gradjana pa ce na kraju ovih 450 miljona bit mnogo manje.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Ovi ce unistit drzavu do temelja

Kol’ko bi tek pospremili u kasu kad bi moroni oporezivali lihvarske kamate kojima bankarski kartel dere kožu s leđa sirotinji. Ali to i dalje ostaje u sferi nedodirljivoga…[emo_palacd]

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Postotak od 12% i to bez izuzeća određenog iznosa prije oporezivanja zasigurno nije najniža porezna stopa u Europi kad govorimo o ovoj vrsti poreza. Tko to tvrdi ili nije provjerio podatke ili svjesno laže. Kao prvo, porezne promjene unutar jedne godine su amaterski čin i toga nigdje nema osim na ovom području. Dizanje poreza i cijena je bilo pogrešno. 3 godine se živjelo samo na tome a sve ostalo se nije taknulo, ponajprije zato jer pojma nemaju. Što se pak tiče ovog poreza na kamate. Neviđeno je to da se prije oporezivanje nema pravo na neko veće izuzeće, 12.000 kn je “kikiriki”. Ispod crte će država više prihodovati od poreza. Učinak privremene olakšice poreza na dohodak će novim, slijedećim uvođenjem novih poreza biti potpuno neutraliziran to jest nadmašen, tako da će ispod crte ljudi plaćati više nego dosada a ovo dosad je bila najobičnija porezna presija, u zemlji gdje su porezi nevjerojatno brojni i visoki, gdje su cijene nevjerojatno visoke i u kojoj privreda liči na gospodarski pokus svježih prvašića u školi.

– napokon nešto pametno i od ove vlade.
– ovo će sigurno pohvaliti i gospon Josipović.
– ovim porezom vlada će uzeti lovu samo onima koji imaju.
– a ta lova da im treba ne bi sigurno završila na bankarskoj štednji.

– evo tu imamo sutuaciju država kojoj treba lova i štediše kojima ta lova nije neophodno potrebna.
– da je ova vlada samo malo pametnija morala je startati s porezom od minimalno 5% love s računa uzeti odmah, jer tu do sada nije bilo poreza.
– a ta stopa od 12% je stvarno minimalna, po nekim mojim računicama taj porez na štednju bi trebao biti minimalno 25% isto kao o PDV, s tim da bi taj PDV trebalo odmah podići na 30% jer je to jako važan porez za ovu državu a građani slabije troše, oni štede.
– e sada ako bi podigli poreze na štednju i PDV tu bi država svakako bila na dobitku.

– I love this game.
Pozdrav !

Zabrinuti bankari…..zabrinuti vlasnici malih banaka, Uprave osiguranja…
zabrinuti mali fondovi….društva u kojima štede dioničari……..?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Mislim da naši idioti trebaju obnoviti svoja znanja. Ma kakva zarada od kamate??? Pa kamata ne pokriva ni gubitak po osnovi godišnje inflacije. Novac u FININ trezor. Boljke platit FINI nego pomagat nesposobnu vladu koja NEZNA NIŠTA STVORITI već samo cijedi iscijeđeni limun. Da imaju imalo poštenja ili obraza već davno bi dali ostavke. NIKAD ovako nesposobne vlasti.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

New Report

Close