Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Za upis nekretnine u Hrvatskoj – 60 dana (objavljeno 20.02.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Za upis nekretnine u Hrvatskoj – 60 dana (objavljeno 20.02.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Mi smo na Općinskom sudu u Pagu čekali na upis nekretnine od 7.7.2005. do 7.2.2007. A iz iskustva znam da ni danas postupak ne traje “samo” 60, a kamo li 7 dana.

Predmet primljen 14.09.2001. 09:11:00
Trenutno stanje: OSTALO, VRAĆEN NA PARAF, 13.02.2007.

Lako je prepisivati riješene stvari u e gruntovnicu. Treba rješavati i one komplicirane, koje se vuku godinama.

Halo,
Pohvalno je da se pise o ovom problemu. Ali stvarnost je ipak malo
drugacija nego statistike.
Ako nema dovoljno personala treba zaposliti mlade, sposobne kadrove koji su nezaposleni. Zar treba doci na salter i moliti za upis
(pa jos preko reda) za nesto sto je vec vase i za sto je vec u roku 15
dana drzavi placen porez!
Tako je slicno i u mnogim drugim sluzbama u Hrvatskoj.
Ja imam iskustvo u Trogiru, u gruntovnici, na salteru policije itd.
Npr. apartman kupljen 1999 i jos nisam uspjela dobiti vlasnicki list.
Svako ljeto novi pokusaj- zadnji savjet osobe koja radi u gruntovnici u Trogiru: samo uz pozurnicu od banke!!! Dakle trebam ici dici lazni kredit da bi upisala svoju vlastitu imovinu. To je necuveno u Zapadnoj Europi.

Cini se da nije ni lako rijesene stvari prepisivati u gruntovnicu!
Zato jer sam strani drzavljanin, trebalo mi je prvo dvije godine da dobijem odobrenje od Ministarstva
za posjedobanje nekretnine u Hrvatskoj. Ja zivim i radim u Njemackoj i imam Njemacko drzavljanstvo.
Moj otac je jos prije skoro 30 godina kupio teren na Pagu, na kojem je ostala zapoceta kucica i koja se vodi na mami
otkako je on umro. Napravili smo darovni ugovor i nakon sto sam dobila odobrenje od Ministarstva, predala sam sve te papire, prije cetiri godine za upis u gruntovnicu (Pag-Novalja). Jos uvijek nisam upisana u gruntovnicu…..

New Report

Close