Vodoprivreda Zagreb

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Vodoprivreda Zagreb

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vodoprivreda Zagreb će se privatizirati, Zagrebplakat djelomično prodati, a Gradska plinara podijeliti u dvije tvrtke.

Od tog bi se procesa, prema neslužbenim procjenama, u blagajnu Zagrebačkog holdinga trebalo sliti oko 30 milijuna kuna od privatizacije Vodoprivrede te nekoliko milijuna eura od prodaje Zagrebplakata.

Privatizacija Vodoprivrede naime zakonska je obveza za čiji bi model provedbe ovih dana u holdnig trebala stići suglasnost Ministarstva, otkriva direktor Vodoprivrede Slobodan Jeličić.

– Privatizacije je propisana zakonom i provedena je u ostale 32 gradske vodoprivredne tvrtke u Hrvatskoj – rekao je direktor Jeličić i dodao da su ovih dana Vodoprivredu registrirali kao dioničko društvo.

Riječ je o modelu privatizacije po kojem bi se 50 posto dionica ponudilo na prodaju bivšim ili sadašnjim zaposlenicima (sa 20 do 50 posto popusta po dionici), 26 posto dionica ostalo bi u vlasništvu holdinga, 15 posto bi pripalo Hrvatskim vodama, a tek 9 posto dionica našlo bi se u ponudi na burzi.

– Trenutno tvrtka vrijedi oko 39 milijuna kuna, ali očekujem da će se taj iznos udvostručiti kad popišemo sve nekretnine – izjavio je direktor Jeličić i dodao da bi prema trenutnim procjenama vrijednost dionice iznosila oko sto kuna. Uzme li se sve to u obzir, procijenio je Jeličić, od prodaje 59 posto dionica holding bi mogao dobiti 30-ak milijuna kuna. Očekuje se da bi se taj proces privatizacije trebao provesti do 30. lipnja sljedeće godine.

http://www.jutarnji.hr/novac/clanak/art-2006,12,27,privatizacija_zg,56128.jl

New Report

Close