Vodeće hotelske kompanije ove sezone zapošljavaju preko 20.000 radnika: Plaće su veće nego prošle godine

Naslovnica Forum Komentari članaka Vodeće hotelske kompanije ove sezone zapošljavaju preko 20.000 radnika: Plaće su veće nego prošle godine

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Prema informacijama sa terena, sve vodeće hotelske kompanije obišle su ne samo HZZ-oe u županijama gdje propada proizvodna industrija a školuju se kuhari, sobari i ostali turistički djelatnici, nego su obišli tamošnje neturističke škole, osnovne škole i vrtiće!
Svima se želi objasniti da se od sezonskog rada i djelovanja dade itekako lijepo živjeti. Čudno im je da se ljudi iz tradicionalnih turističkih resursa sezonsko-radne snage(čitaj: turistički prekarijat) odlučio napustiti ne samo te sezonske primamljive poslove nego i državu! A mnogi iz tih resursa sezonske radne snage pronašli su druge modele samozapošljavanja i poslova.
Ništa nitko nije naučio od građevinske industrije i građevinskog buma koji je vladao od 2002 do 2009 godine!!! Osim možda banaka, pa su banke jako malo prionule na turistički sektor!

Rad u sezoni nije posao , vec prolazak kroz traumatsko iskustvo za 3 000 kuna . To si mogu priustiti samo mladi koji imaju energije za to izivljavanje ili oni pak koji su toliko siromasni da nemaju druge opcije . Sa ekonomske strane se u stvari niti ne isplati raditi , troskovi zivota su tako veliki da pojedu lako tih 3 tisuce kuna pa neto dobiti u stvari niti nema . Na kraju ostaju troskovi u vidu izgubljenog fizickog i psihickog zdravlja jer su u pravilu radi za psihopatske osobe ili pak granicne slucajeve psihopatije . Takvi jedino napreduju u RH .

New Report

Close