Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Vlada: Neka Dragičević ostane na čelu Ine (objavljeno 14.09.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlada: Neka Dragičević ostane na čelu Ine (objavljeno 14.09.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ZAGREB dioničarka Ine Ivana7 predlaže Nadzornom odboru Ine da smijeni sa dužnosti predsjednika Uprave hrvatske naftne kompanije Tomislava Dragičevića.
– od kad je na čelu Ine 2000.godine nije ulagao u rafineruje koje su u katastrofalnom stanju i nisu u stanju proizvesti kvalitetno gorivo, te isto moramo uvoziti.
– zbog velikog pada dionice, i smanjenja kapitala dioničara.
– zbog smanjene dobiti društva.
– zbog prevelike zaduženosti Ine.

– s mojim prijedlogom se slažu i kolege Mađarski dioničari koji posjeduju 25% dionica.
Pozdrav !

Ovaj je pravi Politički APARATČIK, ako Vlada nađe ,odnosno pruži jedan vjerosostojan argument za ovu podršku , osim da ovaj pokorno izvršava sve Vladine zahtjeve glede održavanja cijena goriva i plina, kako bi se očuvao socijalni mir, potpisujem da u tom slučaju ja nemam blage veze sa bussinesom i ekonomijom.
Ovdje se radi o “apsolutističkoj tržišnoj diktaturi “od strane večinskog vlasnika , a na uštrb svih ostalih dioničara.
Čak što više moglo bi se reči da država-večinski vlasnik izvlači izvanrednu dividendu kroz limitiranje cijena goriva i plinaa, a šta je u tom slučaju sa isplatom iste ostalim dioničarima?
Dragičević nije u stanju od države naplatiti subvencije u smislu razlike od ekonomske cijene do željene-limitirane od strane vlade zato ga i drže.
Smatram da u tom smislu i mi ostali dioničari imamo pravo na nama pripadajuči dio od ukupne izvandredne dividende .
Gospodo iz Vlade ovakav potez nema veze sa tržišnom privredom!!!!!!!

Iskazuje se potreba za pokretanjem potpisivanja PETICIJE za smjenu kako Uprave tako i NO-a INA d.d., ili neka država vrati novac dioničarima kako bi sama ostala vlasnik INA-e d.d. , ne vidim razloga zašto je realiziravan IPO INA d.d. osim ako isti nije bio u duhu nekadašnjeg “FINANCIJSKIOG NŽENJERINGA”, u smislu sad malo imaš, a sada malo nemaš.
Gospodo iz HDZ-a zbog ovakvih gluposti moj glas nebute dobili, odnosno ne računajte na nas jer to apsolutizmom i diktaturom u ovom smislu niste niti zaslužili

New Report

Close