ZAGREB dioničarka Ine Ivana7 predlaže Nadzornom odboru Ine da smijeni sa dužnosti predsjednika Uprave hrvatske naftne kompanije Tomislava Dragičevića.
– od kad je na čelu Ine 2000.godine nije ulagao u rafineruje koje su u katastrofalnom stanju i nisu u stanju proizvesti kvalitetno gorivo, te isto moramo uvoziti.
– zbog velikog pada dionice, i smanjenja kapitala dioničara.
– zbog smanjene dobiti društva.
– zbog prevelike zaduženosti Ine.
– s mojim prijedlogom se slažu i kolege Mađarski dioničari koji posjeduju 25% dionica.
Pozdrav !
Ovaj je pravi Politički APARATČIK, ako Vlada nađe ,odnosno pruži jedan vjerosostojan argument za ovu podršku , osim da ovaj pokorno izvršava sve Vladine zahtjeve glede održavanja cijena goriva i plina, kako bi se očuvao socijalni mir, potpisujem da u tom slučaju ja nemam blage veze sa bussinesom i ekonomijom.
Ovdje se radi o “apsolutističkoj tržišnoj diktaturi “od strane večinskog vlasnika , a na uštrb svih ostalih dioničara.
Čak što više moglo bi se reči da država-večinski vlasnik izvlači izvanrednu dividendu kroz limitiranje cijena goriva i plinaa, a šta je u tom slučaju sa isplatom iste ostalim dioničarima?
Dragičević nije u stanju od države naplatiti subvencije u smislu razlike od ekonomske cijene do željene-limitirane od strane vlade zato ga i drže.
Smatram da u tom smislu i mi ostali dioničari imamo pravo na nama pripadajuči dio od ukupne izvandredne dividende .
Gospodo iz Vlade ovakav potez nema veze sa tržišnom privredom!!!!!!!
Iskazuje se potreba za pokretanjem potpisivanja PETICIJE za smjenu kako Uprave tako i NO-a INA d.d., ili neka država vrati novac dioničarima kako bi sama ostala vlasnik INA-e d.d. , ne vidim razloga zašto je realiziravan IPO INA d.d. osim ako isti nije bio u duhu nekadašnjeg “FINANCIJSKIOG NŽENJERINGA”, u smislu sad malo imaš, a sada malo nemaš.
Gospodo iz HDZ-a zbog ovakvih gluposti moj glas nebute dobili, odnosno ne računajte na nas jer to apsolutizmom i diktaturom u ovom smislu niste niti zaslužili