Vjetar je glavni izvor električne energije u EU, a Hrvatska koristi tek 10% kapaciteta, no to je prilika mnogima

Naslovnica Forum Komentari članaka Vjetar je glavni izvor električne energije u EU, a Hrvatska koristi tek 10% kapaciteta, no to je prilika mnogima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kakav crni vjetar? Napravite dva nuklearna reaktora i riješite problem a ne se ovako zafrkavati. Baš me zanima dokle bi došli vjetrogeneratori da nema termoelektrana koje ih podupiru.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Dobro veliš; Dva nuklearna reaktora bi proizvela više struje nego da cijelu hrvatsku prekrijemo vjetrenjačama. A da ne govorimo o silnim dalekovodima koji moraju doći do svake vjetroelektrane. Nema većeg uništenja prostora nego izgradnja vjetroelektrana. A struje koju proizvode je ekstremno skupa i mora se preuzimati onda kad je nitko ne treba. To je jedan lobi koji prodaje skupu i neefikasnu njemačku i dansku tehnologiju, a blokira izgradnju domaćih hidroelektrana. Zato su hidroelektrane i izostavili iz popisa obnovljivih izvora jer to kao nije obnovljivo. A termoelektrane na bioplin su kao obnovljive!

Sunce , more i sad još vjetar.

Obnovljivi izvori će se razvijati ali još dugo neće zamijeniti ugljikovodike. Radi se o novom pranju mozga kako je to rješenje svih naših problema sa energijom. Uzima se silan novac od subvencija, ali se priča polako ispuhava. Ne postoji ‘čista energija’. Sve ima svoje dobre i loše strane. Ja sam veliki zagovornik nuklerane energije koja najmanje zagađuje. Šteta što nismo nuklearku sagradili, a pričalo se o tome. To bi bilo rješenje naših problema. Ali onda se ne bi moglo muljati.

New Report

Close