Životni izbori
Odabrati živjeti po vlastitom izboru najveća je sloboda koju ćete ikada imati.
Kad biste imali samo jedan izbor: da izaberete ili da ne izaberete, što biste izabrali?
Izbori koje smo učinili slučajno su isto tako važni kao oni koje smo učinili namjerno!
Dnevno ste suočeni sa tisuću izbora. Svaki od njih je važan.
Što god da izaberete, uživajte u tome. To je vaš izbor.
Kad imate problem, donesite neku odluku, izaberite … osjećat ćete se bolje.
Ne možete upravljati svojim životom ako ne upravljate sobom. Ne možete upravljati sobom ako ne upravljate svojim izborima. Upravljajte svojim izborima i upravljat ćete svojim životom.
Naučiti ŠTO izabrati i KAKO izabrati možda je najvažnije obrazovanje koje uopće možemo steći.
Veliki izbori su oni koji usmjeruju naš život prema određenom cilju. Ali, mali izbori odlučuju hoćemo li stići na cilj…
Najljepši dijelovi raja ispunjeni su ljudima koji su odabrali ondje biti.
Sa svakim danom koji prođe i vaši izbori dolaze i prolaze. Oni su kao dijamanti skriveni u kutiji. Svaki od njih čeka da bude otkriven…
Sa novcem možeš kupiti kuću, ali ne i dom,
sa novcem možeš kupiti sat, ali ne vrijeme,
sa novcem možeš kupiti krevet, ali ne san,
sa novcem možeš kupiti knjigu, ali ne znanje,
sa novcem možeš otići vidjeti dobrog doktora, ali ne zdravlje,
sa novcem možeš kupiti poziciju, ali ne poštovanje,
sa novcem možeš kupiti krv, ali ne život.,
sa novcem možeš kupiti sex, ali ne ljubav!
Kineska poslovica
sa novcem možeš kupiti krevet, ali ne san,
Netocno. Meni je san otici na Tahiti a za to mi treba samo lova
Netocno. Meni je san otici na Tahiti a za to mi treba samo lova
[/quote]
Ovu tvoju želju bih opisala kao maštanje,
snovi su ipak nešto malo drugačiji [wink]
p.s. ajmo dalje, ako ima još kakvih nejasnoća….. [lol]
Imam potpuno ludog susjeda. Po cijele dane nešto brusi, reže, pili, pregrađuje, zida…
I dok pokušavam nešto pročitati u pauzi njegove kakofonije, mozgom mi prostruji de Botton i njegova razmišljnja zašto je u životu važno čitati:
…treba čitati iz određenog razloga – ne zato da prekratimo vrijeme,niti iz radoznalosti, niti iz želje da saznamo što je neki lik osjećao, nego da postanemo svjesni onoga što osjećamo i da rekreiramo u sebi ono što je neki majstor osjećao. U tom nastojanju iznosimo na vidjelo vlastitu misao, zajedno s njegovom. Knjige treba čitati da sami doznamo što osjećamo, trebamo razvijati svoje misli uz pomoć tuđih misli i ne treba se plašiti da će nam one oduzeti samostalnost i vlastitu sposobnost rosuđivanja. Čitanje samo po sebi nije mudrost, ono nam neće dati odgovore i trebamo ga shvatiti kao poticaj. Čitanje se nalazi na pragu duhovnog života, ono nas može približiti duhovnosti, ali ono samo nije taj duhovni život.
Šta radi cigo za komputerom?
Pretura po Recycle Bin-u!
Imam potpuno ludog susjeda. Po cijele dane nešto brusi, reže, pili, pregrađuje, zida…
I dok pokušavam nešto pročitati u pauzi njegove kakofonije, mozgom mi prostruji de Botton i njegova razmišljnja zašto je u životu važno čitati:
…treba čitati iz određenog razloga – ne zato da prekratimo vrijeme,niti iz radoznalosti, niti iz želje da saznamo što je neki lik osjećao, nego da postanemo svjesni onoga što osjećamo i da rekreiramo u sebi ono što je neki majstor osjećao. U tom nastojanju iznosimo na vidjelo vlastitu misao, zajedno s njegovom. Knjige treba čitati da sami doznamo što osjećamo, trebamo razvijati svoje misli uz pomoć tuđih misli i ne treba se plašiti da će nam one oduzeti samostalnost i vlastitu sposobnost rosuđivanja. Čitanje samo po sebi nije mudrost, ono nam neće dati odgovore i trebamo ga shvatiti kao poticaj. Čitanje se nalazi na pragu duhovnog života, ono nas može približiti duhovnosti, ali ono samo nije taj duhovni život.
…bravo…marcelius [thumbsup]
Hvala BAKICEEE!
Nađe li vam se pri ruci Alain de Botton, slobodno ga pročitajte: pitko, nepretenciozno, toplo, nježno, duhovito bla-bla…Englez francuskog imena, rođen u Švicarskoj 1969., živi u Londonu.
Citat je iz Kako vam Proust može promijeniti život, a trenutno čitam njegovu zbirku eseja Utjehe filozofije.
Privuklo me poglavlje Utjeha za slomljeno srce, a sljedeća poglavlja koja ću pročitati se zovu Utjeha za neprihvaćenost i Utjeha za novčanu oskudicu (jer me tresu minusi).
Ha-ha, totalni sam crnjak i naivno se nadam da će mi pomoći.
Eh, sad sam pretjerao…
Sretno svima!
Mislila sam da sam luda sve dok me glasovi u glavi nisu uvjerili u suprotno….. [lol]
Mislila sam da sam luda sve dok me glasovi u glavi nisu uvjerili u suprotno….. [lol]
kaj vele za burzu [huh]
[lol] [lol] [lol]