VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prosjek 370 ,a cone kolega moj kome prodati toliko komada,ali zasto prodati dok ne dodu fondovi,pa znas da oni ulaze pred kraj.Zahebo sam se sa IGH prosli tjedan,trebao sam se istrpati na 2500,pa sve u Viru,ali mislio sam da su krenuli.Cekam godinu dana,i sa dokupom sam skinuo na neku prihvatljivu cijenu.Pohlepa,hebiga sta ces predugo sam unutra pa da sad ne uzmem koju kunu.Viro je moja mirovina,a i mirovina za moje unuke………..sad ko vjeruje u VIRU dobro, a ko ne a sta bi mu ja.

peyo

http://www.poslovni.hr/vijesti/kovacic-svercaju-tri-velike-secerane-a-ne-mi-131135.aspx

s takvim prosjekom, nema brige…

nego zasto viro ne pakira sam neke smijesne proizvode, malo secera, malo kakao, pa bez carine van…smijesno.

Nije BUHLER nego Bühler i nije Njemacka nego Svicarska. Cisto malo opce kulture.
Kamo srece da imamo jednu firmu kao sto je Bühler ili Filtrox.

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Ulozili-ste-u-hranu-Iduce-dvije-godine-dobro-vam-se-pise

Viro dobro pakira i izvozi šečer sve legalno,međutim odakle je repa tu bi trebo upozorit kolegu Peyu da nepiše svašta
da mi se kolega ne uvrjedi iako volim što je iskren,u trgovini je največa mudrost biti neutralan ….imeni izleti štošta.Nego kad ide na 500 to mi je važno. [kiss]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Pa nisam ni pisao otkuda repa,sa nekim si me pobrkao.A 500 polako ,ali sigurno ovaj tjedan,a ja se nadam i vise.Jer koliko ju mi mali dignemo -fondovi ce poduplati,a i oni koji ulaze u vlak u pokretu.

peyo

http://www.kandit.hr/mediji/228-zito-uslo-u-vlasnicku-strukturu-ipk-kandit.html

jel ima kakav utjecaj cijena šečera na forex. [wink]

jel ima kakav utjecaj cijena šečera na forex. [wink]

Pa naravno da ima. Čak bi se moglo reći da cijena šećera ima presudni i dominirajući utjecaj na forex. Kamatne stope i trgovačka bilanca su tu ipak sporedni faktori. Ekonomska i politička stabilnost su marginalni igrači.
Štoviše, da nema šećera, euro bi već odavno bio na 10 kuna. Ili barem blizu.

Na ono što sam ja mislio nema ……jel nebi ovdje piso…mislio sam na viru [huh]

Ajde ljudi pogledajte ask,zadnji nalog je 1000 kuna.Da li me sad barem malo oni koji me baš ne podnose razumijete.Viro kao firma je bog na zse i to smo konstatiirali.
A sad drugi dio priče 20 ti nalog je 1000 kuna i neka se sutra neko zaigra sa 1000 ,1500 ili više komada Viro prelazi 1000.A mislite li da fondovi ne znaju šta se tu događa.Mislim da rasplet dolazi i prije nego šta sam ija, koji sam zadrti Virovac, i pomišljao.
Drago mi je da sam dio ove priče, i drago mI je za sve vas koji ste shvatili šta imate i oni koji će to ubrzo shvatiti.SRETNO POŠTOVANI KOLEGE,ZARADITE ŠTA VIŠE PA DA KRENEMO SVI ZAJEDNO NA OSLOBAĐANJE OSTALIH DIONICA$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

peyo

Pogledajte ask,4,5 malo ljepsih naloga,bid supalj ko i svaki dan,pa to bi vam kolege trebalo puno reci.A kad veliki ulaze,onda kad vide da se stvarno nesta dogada.E a to ce biti izmedu 600 i 700 i tada krece igra.Dok god ima malo transakcija i konkretnih naloga sami stvaramo cijenu,jer nismo zanimljivi brzima,ali velikima to je druga stvar.Pa svi nalozi unazad mjesec dana preko 500 komada su otisli odmah,sta od strane trezora ,ali i jos nekih koji se ne izjasnjavaju.Ovo sta je trenutno na asku je sica za njih jer euforiju stvaraju oni ali na puno vecim cijenama.Ponavljam sjetite se ine…
Cijena Vire ce u narednih mjesec dva biti izmedu 1700 i 2000,a tu ce i ostati,jer stvarno ima razloga i opravdanja za takav rast.

Ovo si dobro napisao, da prava igra počinje tek preko 600-700 kuna. I to bi bila najkonzervativnija procjena. Pa općepoznata je činjenice da su naše dionice jeftine dok nema na burzi pravih ( novih ) kupaca. I to je isto razlog zašto je ina porasla 100 posto od kako su se javili mađari za dokup dionica. Tek onda dionica postaje iznimno podcjenjena kad se pojavi novi kupac.

Samo ovdje nisu u pitanju mađari već sama firma koja otkupljuje svoje dionice. Bitno je bilo da se pojavi samo jedan raspoložen kupac, pa bila to i sama firma, pa da cijena dionice počne rast. Naravno, čekaju se i mali ulagači, al oni na red dolaze tek kad cijena podosta poraste i kad krene prva korekcija, a do tad…

Inače, ja sumnjam da fondovi uopće ulaze na ovim razinama. Nije da oni ne misle da su ovo privlačne cijene, oni samo znaju da će kad tad cijena doći na svoju realnu razinu ako se to tako može izrazit. Jer njihovi su ulazi bili i na daleko većim cijenama i vjerojatno isto tako smatraju da su ionako dovoljno izloženi u pojedinim hrvatskim firmama. Pa omf-ovi ovdje imaju više desetaka tisuća dionica. A druga stvar je ta šta zaista nema raspoloženih prodavača koji će prodat veće količine dionica po ovim cijenama. I to je djelomični razlog zašto se fondovi, kako s naše perspektive izgleda, zadnji uključuju u aktivnu trgovinu tek kad cijena ostvari dramatičan rast tj na višim cjenovnim razinama, jer tek se onda stvara pojačana likvidnost, koja je preduvjet za lakšu kupovinu tj prodaju.

Ja kažem da se nikad ne zna šta će se iduće dogodit na našoj burzi, uvijek ima iznenađujućih preokreta, al dok je situacija s ovim tržištem ovakva kakva je, dok firma fantastično stoji sa širenjem i modernizacijom proizvodnje, dok rastu prihodi, dok postoji raspoloženih kupaca, pa ne može bit nikako loše. Dakle po meni, kako sam ranije rekao za mene se tek od nekih 700 kuna kreće razmišljat šta i kako dalje. Možda će cijena dogodine bit i preko 1000, tko to zna, al trenutne prilike nam govore da cijena mora bar još 50 posto gore a da bude sasvim opravdana.

never surrender

New Report

Close