VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidim trejderi su postavili oko 830, ja budem još pričeko….

Ekipa opasno loše izvješće. Kako dalje?

Prihodi od prodanih vlastitih proizvoda prema prihodi od prodaje trgovačke robe(preprodaja)
2007 1H 82% prema 15%
2008 1H 46% prema 42%

Očigledno se niš ne proizvodi, neko je napiso možda zbog ugradnje novih postrojenja.
Ulažu u podizanje kapaciteta a ne proizvodi se, možda su stvarno usporili zbog ugradnje ali
ne vjerujem im više ništ.

dva losa izvjesca za redom 1q i 2 q….a i za 3. se ne pise dobro….najbolje da viro kupi toda-gazda ,ionako sve ima…zanimljivo zar ne?

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Prihodi od prodanih vlastitih proizvoda prema prihodi od prodaje trgovačke robe(preprodaja)
2007 1H 82% prema 15%
2008 1H 46% prema 42%

Očigledno se niš ne proizvodi, neko je napiso možda zbog ugradnje novih postrojenja.
Ulažu u podizanje kapaciteta a ne proizvodi se, možda su stvarno usporili zbog ugradnje ali
ne vjerujem im više ništ.

Bajka evo malo gledam izvješće i gledam gdje je sva dobit otišla. Oduzimam prihode od materijalnih troškova i troškova prodane robe i vidim da je razlika manja ove godine, odnosno dobit je manja ali ne toliko. A sad kad staviš one 24 miljeiz zaliha na stranu ukupnih rashoda, dobit se stvarno smanji.
Ali po meni situacija nije katastrofalna.

Ali pazite 2007 je bila rekordna i proizveli su 130 000 tona šećera i realizirali 120 000 tona.
Za 2008 govore da će isto proizvest 130 000 tona a sad su realizirali puno trgovačke robe,
mogli bi u drugom polugodištu realizirat puno vlastitog proizvoda jer ga sad nisu imali a misle
isto rekordno proizvest. Za ubuduće planiraju 250 000 tona godišnje.
Mogli bi krajem godine sve nadoknadit a sljedeće i prebacit ali ko bi ga znao.

dva losa izvjesca za redom 1q i 2 q….a i za 3. se ne pise dobro….najbolje da viro kupi toda-gazda ,ionako sve ima…zanimljivo zar ne?

A inverter jesi li uopće prostudira izvješće ili si samo pogledao zadnju brojku odnosno dobit

Viro ima odlican menadjment.
[/quote]

Odličan menadjment i ovakvi rezultati ne idu baš zajedno, osim ako….

@simun

Oni uvjek sve poplaćaju unaprijed ( i prema koperantima) tak da je to uvjek minus u startu
godine al mislim da nisu uopće palili peći. Kupaca ima i dalje al nema proizvodnje u prvih šest
mjeseci. Pa ak u drugom polugodištu proizvedu većinu od tih 130 000 tona mogli bi sve
nadoknadit čak i prebacit za 2009-u.
Specifično je to može tri kvartala izgledat loše pa tri turbo super, nemože tu bit kontiniuteta
kao kod recimo telekomunikacija. Zato je super za špekulante.

Zaboravio reć inverteru da je već u minusu ……………..

Nije inverter nego inovator, hebiga slično mi je zvučalo……..

A inverter jesi li uopće prostudira izvješće ili si samo pogledao zadnju brojku odnosno dobit
[/quote]
jesam i 1q i 2q ..2 je jos losiji….za 3 ne ocekujem nista bolje nazalost….rjesio se vira u 4 mj. na 1xxx kn,sad cekam jeftini dokup,eto toliko od mene…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close