Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

većina makropokazatelja je i bila ok. ali već jučer kada su amerikanci u par minuta potonuli na temelju lošijeg chicago manufacturing indexa se vidjelo da se ne obaziru puno na dobre vijesti a svaka loša izaziva lupanje po bidu. danas ista priča, odlični home sales su prošli nezapaženo dok je loš manufacuting index bio dovoljan za tumble.

sutra dolaze bitne unemployment objave, ako sve budu bolje od očekivanja mogao bi ovo ispast bear trap ali mislim da ako i samo jedan od nekoliko pokazatelja bude lošiji da će se korekcija nastaviti, što smatram vjerojatnijom opcijom.

u tom slučaju i crobex lako moguće na cca 2040-2050

generalni trend (koji je počeo 9.3.) imho i dalje up

Nije ti to sokole nego je i tamo kao i kod nas. Oni su malverzacije i izmislili.
Kada im odgovara pad ili ga dogovore, onda će naći bilo koji razlog da ga obrazlože, kao što su to napravili i danas bez obzira uza sve dobre dobre vijesti koje su ujedno danas objavili.
Isto ti je i za suprotno.
Samo se je simptomatično na našoj burzi danas dogodilo da se na njihov minus preko jedan posto odgovorilo jakom kupnjom po pojedinim dionicama i dizanjem indexa.U neke druga vremena mi bismo potegli dolje najmanje duplo.
E sada neka tehničari daju pojašnjenje
[/quote]

Ne slažem se ni najmanje a ovakvo razmišljanje slično tvom često susrećem kod ljudi koji površno prate burzu (ne kažem da si i ti jedan od takvih). Naš poznati bloger je dao dobar primjer da kada je jabuka trula dovoljan je lagani trzaj crva da ona padne sa stabla. Površan promatrač bi rekao da je glupo ta tako mali potez izazove tako velik pad a oni sposobniji sagledati više faktora će uočiti da kada se nakupi dovoljno razloga za nešto tada je i najmanji okidač dovoljan.

pozdrav
[/quote]
Kolega dragi, pusti ti tog blogera koji čeka do 22:00 i onda da je projekcije za sutra. A projekcije su mu dvosmislene tj moglo bi gore a možda i dole.
A ako slučajno raste onda ne piše ništa po dva tri dana, navodno bolestan ili zauzet.
Toliko o blogeru i truloj jabuci.
[/quote]

Ti govoriš očito o Vladu (kojeg niti čitam niti me zanima) a ja govorim o Nenadu Bakiću.
Evo i link.

http://trzistakapitala.wordpress.com/

Priča o jabuci i crvu je vrlo dobra metafora a tko je u pravu od nas dvoje može najbolje reći moj i tvoj brokerski račun, što vjerojatno nećemo nikad saznati.

Al stav da su uvijek drugi krivi i da je sve namješteno je uvijek neraskidivo vezan uz gubitnike.

[/quote]
Dakle niti u jednom trenutku se nisam spustio na osobnu razinu kao što si ti to napravio sada.
Samo spominjanje usporedbe računa i dobiti govori o posjedovanju argumenata za daljnji dialog ali i takodjer o karekteru i kompleksima osobe koja piše.

I dalje nisi polemizirao poantu mojeg pisanja a to je uz minus od -1% u USA kod nas se u isti čas udarilo po kupnji na velikom broju dionica.O ovome si morao raspravljati i to je tema za izmjenjivanje mišljenja i gdje sam ja rado želio razmjeniti mišljenja sa ostalim kolegama pa i s tobom, a ne čije je nešto VEĆE.
I ako te to zadovoljava, DA gubitnik sam.
[/quote]

Ne radi se o tome čiji je veći nego o tome da je jedini pokazatelj uspješnosti na burzi prinos. Na dugi rok naravno. Možemo mi teoretizirat do sutra al na kraju dana ako ne napravimo prinos bolji od benchmarka fondova džabe nam svo utrošeno vrijeme i sva teorija.

Nije bilo osobnog vrijeđanja nego samo ocjena tvog stava kod koje stojim a i sam si potvrdio. Komentirati zašto je neki pero s trešnjevke ili miro s pujanki lupio po bidu kad su amerikanci prešli u minus je suvišno i samo po sebi objašnjeno.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Prvi izvještaji Q3 DJIA i SP kompanija

Naziv Ticker Država Datum Očekivano Opis

Alcoa Inc AA SAD 07.10.2009 -0,108 Q3 2009 Earnings Release
PepsiCo Inc/NC PEP SAD 08.10.2009 1,03 Q3 2009 Earnings Release
Johnson & Johnson JNJ SAD 13.10.2009 1,132 Q3 2009 Earnings Release
Intel Corp INTC SAD 13.10.2009 0,27 Q3 2009 Earnings Release
JPMorgan Chase & Co JPM SAD 14.10.2009 0,482 Q3 2009 Earnings Release
Goldman Sachs Group Inc/The GS SAD 14.10.2009 3,835 Q3 2009 Earnings Release

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Današnji pokazatelji

Datum Vrijeme Event Za razdoblje Očekivano Prošlo Važnost

02.10.2009 14:30 Change in Nonfarm Payrolls Rujan -180K -216K !!!
02.10.2009 14:30 Unemployment Rate Rujan 9,80% 9,70% !!!
02.10.2009 14:30 Change in Manufact. Payrolls Rujan -53K -63K !!
02.10.2009 14:30 Average Hourly Earnings MoM Rujan 0,20% 0,30% !!
02.10.2009 14:30 Average Hourly Earnings YoY Rujan 2,60% 2,60% !!
02.10.2009 14:30 Average Weekly Hours Rujan 33,1 33,1 !!
02.10.2009 16:00 Factory Orders Kolovoz 0,50% 1,30% !!

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

KUPNJE VEĆ PUNO VIŠE OD NAJNIŽIH TRANSAKCIJA , OPET NEKI OŠIŠANI KAO ŠTO SAM I NAJAVIO. DO KRAJA DANA SMO U PLUSU.

moze li mi netko od vas koji ste zadovoljni danasnjm i jucerasnnjim makropokazateljima u sad-u dati jedan smisleni argument po cemu su oni dobri?
ili nema smisla argumentirano razgovarati i dovoljno je napisati 4 izvjestaja 3 dobra i nema vise korekcije?

većina makropokazatelja je i bila ok. ali već jučer kada su amerikanci u par minuta potonuli na temelju lošijeg chicago manufacturing indexa se vidjelo da se ne obaziru puno na dobre vijesti a svaka loša izaziva lupanje po bidu. danas ista priča, odlični home sales su prošli nezapaženo dok je loš manufacuting index bio dovoljan za tumble.

sutra dolaze bitne unemployment objave, ako sve budu bolje od očekivanja mogao bi ovo ispast bear trap ali mislim da ako i samo jedan od nekoliko pokazatelja bude lošiji da će se korekcija nastaviti, što smatram vjerojatnijom opcijom.

[/quote]

ne bih se slozio.Misljenja sam da housing market vise ne igra neku ulogu,jer kao sto je james fino objasnio on je bottomiran u 3 mjesecu,problem je sto im se industrija ne moze pokrenuti i sto nezaposlenost jos divlja,moramo uzeti u obzir da se to dogada u doba jeftinog novca i niskih kamata,sto po meni ne moze jos dugo trajati,jer ako Bernake zeli sprjeciti veliku inflaciju koja bi mogla cak i prerasti u hiperinflaciju,mora ce se ici na dizanje kamata.

-sto se crobexa tice,tu se slazem,i ocekujem ga na razinama 2400-2600

Današnji pokazatelji

Datum Vrijeme Event Za razdoblje Očekivano Prošlo Važnost

02.10.2009 14:30 Change in Nonfarm Payrolls Rujan -180K -216K !!!
02.10.2009 14:30 Unemployment Rate Rujan 9,80% 9,70% !!!
02.10.2009 14:30 Change in Manufact. Payrolls Rujan -53K -63K !!
02.10.2009 14:30 Average Hourly Earnings MoM Rujan 0,20% 0,30% !!
02.10.2009 14:30 Average Hourly Earnings YoY Rujan 2,60% 2,60% !!
02.10.2009 14:30 Average Weekly Hours Rujan 33,1 33,1 !!
02.10.2009 16:00 Factory Orders Kolovoz 0,50% 1,30% !!

ovo će biti jako bitno, moglo bi odrediti trend za ovaj mjesec. već vidim naslove "October is new September".

moze li mi netko od vas koji ste zadovoljni danasnjm i jucerasnnjim makropokazateljima u sad-u dati jedan smisleni argument po cemu su oni dobri?
ili nema smisla argumentirano razgovarati i dovoljno je napisati 4 izvjestaja 3 dobra i nema vise korekcije?

[/quote]

ne bih se slozio.Misljenja sam da housing market vise ne igra neku ulogu,jer kao sto je james fino objasnio on je bottomiran u 3 mjesecu,problem je sto im se industrija ne moze pokrenuti i sto nezaposlenost jos divlja,moramo uzeti u obzir da se to dogada u doba jeftinog novca i niskih kamata,sto po meni ne moze jos dugo trajati,jer ako Bernake zeli sprjeciti veliku inflaciju koja bi mogla cak i prerasti u hiperinflaciju,mora ce se ici na dizanje kamata.

-sto se crobexa tice,tu se slazem,i ocekujem ga na razinama 2400-2600
[/quote]

nezaposlenost je lagging indikator i očekivano je da zadnja napravi bottom. da su pokazatelji bili obrnuti, tj da su manufacturing indexi bili dobri a housing sales loši mislim da bi market opet ovako reagirao jer je IMHO bio zreo za korekciju i samo je trebao nekakav povod.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

http://seebiz.eu/hr/burze/bulgari-na-listi-najtrazenijih-dionica-bank-of-america,57557.html

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/dominique-strauss-kahn-europa-bi-mogla-kaskati-za-globalnim-oporavkom,57556.html

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/dominique-strauss-kahn-europa-bi-mogla-kaskati-za-globalnim-oporavkom,57556.html

jesi ti ikad išta napisao ili samo linkove stavljaš?

Na mjesečnoj razini isporuke vozila u SAD-u u prošlom su mjesecu pale 41 posto na 9,2 milijuna automobila, što je najslabija prodaja od travnja.
Koliko oni toga krša kupuju i prodaju? Baš me zanima koliko vozila trenutno ima registriranih u Americi?

who dares, wins

KUPNJE VEĆ PUNO VIŠE OD NAJNIŽIH TRANSAKCIJA , OPET NEKI OŠIŠANI KAO ŠTO SAM I NAJAVIO. DO KRAJA DANA SMO U PLUSU.

aj pogledaj naslov topica… i pravila foruma… i čemu služi CAPS LOCK.

New Report

Close