EN DE

Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Siemens je u prvoj polovici ove godine u Hrvatskoj poslovao s 11,2 mil. kuna gubitka, za razliku od istog razdoblja lani, kada je imao dobit od 124,6 mil. kuna. Ukupni prihodi su smanjeni za 43%, na 405,9 mil. kuna, što se objašnjava izravnim utjecajem smanjenih investicija u privatnom i javnom sektoru, te utjecajem otkazanih ili odgođenih investicijskih projekata u područjima u kojima kompanija posluje.(VL,31, briefing)

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Ej, ekipa , što čekate
Futures
Dow 9137 -184 -1.97%
S&P 500 983.8 -22 -2.19%
Nasdaq 100 1584 -31 -1.92%
a Crobex samo – 0,89% (1900,44) [shocked]
Dajte još malo, ATPL bar na 1000, JDPL na 170, IGH na 3100…da se i mi koji smo se vratili sa godišnjega možemo ukrcati [pray]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Stvar je u tome da će futersi u Americi pasti na -0,50 posto, a sada su trenutno -1,90 već viđena takva situacija barem 20 puta………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

*BigBoss
Daj šuti,… baš im sve moraš reći [angry]

*BigBoss
Daj šuti,… baš im sve moraš reći

Ma nema na našoj burzi više toliko naivaca, sve su sami krokodili, kada tržište bude raslo za 20-30 posto, e onda će biti puno naivaca…….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

slažem se nitko ne želi kupovati ovako jeftino
al kad vide da nestaje prodaje nastaće stampedo, hehe

ja bi kupovao ali mi je keš 0 promila

http://www.kucilooro.webs.com/

povijest se uvijek ponavlja i ponavlja [bye]

Evo, osvrnuo bih se samo na ovo što sam izvukao iz tvog posta. Da li se slažeš onda sa pretpostavkom da će se u slijedećem (kad god to bilo) ciklusu Crobex vratiti na 5400? I, pod pretpostavkom da se slažeš, da li je onda sada dobar trenutak za uložiti novce na 1900? Pa čak i na padu do idućeg možebitnog dna?

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

u Aziji je gadno.

sto je gadno….pa mjesec dana pumpaju….
[/quote]

Ma jasno je to. Kinezi su na razinama kao da krize ni je ni bilo.
Ali je danas vidim neke cifre -6% i tako to, puno… ne znam razlog.

who dares, wins

Evo, osvrnuo bih se samo na ovo što sam izvukao iz tvog posta. Da li se slažeš onda sa pretpostavkom da će se u slijedećem (kad god to bilo) ciklusu Crobex vratiti na 5400? I, pod pretpostavkom da se slažeš, da li je onda sada dobar trenutak za uložiti novce na 1900? Pa čak i na padu do idućeg možebitnog dna?
[/quote]
Onima koji aktivno ne trguju, nego ulažu na malo duže, je sada svakako dobar trenutak za ulaz.
Globalna situacija se uglavnom stabilizirala i ne očekuju se veći potrtesi a i domaća je, vjerujem, dotaknula dno Sanaderovom ostavkom te se ipak nešto pozitivno pokrenulo sa novom premijerkom.

u Aziji je gadno.

sto je gadno….pa mjesec dana pumpaju….
[/quote]

Ma jasno je to. Kinezi su na razinama kao da krize ni je ni bilo.
Ali je danas vidim neke cifre -6% i tako to, puno… ne znam razlog.
[/quote]

Osim sto im je PE za tvrtke bio 35 kada su bili na 3400 bodova ,jos su spominjali danas i to da ce im pasti izvoz radi svinjske gripe(malo vise nego su ocekivali).

SAM PROTIV SVIH

u Aziji je gadno.

naravno da je gadno. bit će i gadnije.
kod nas da ne pričamo što slijedi, ali to je jasno svima osim ovim UP UP drukerima koji žele navući što više ljudi u dionice dok je crobex još visoko na 1900 bodova. bit će uskoro plača i škrguta zuba, ali što se može, povijest se uvijek ponavlja i ponavlja [bye]
[/quote]
barone ,cekat cemo tvoj signal za kupnju ,pa ti nama javi….na koliko crobexa da pocnemo kupovati????? [wink]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

[/quote]

da, jednom će se crobex vratiti na 5400. ali koliko će to ulagača koji sada ulažu u dionice dočekati? 5%? možda i 10%? više od toga neće!
sada je dobar trenutak za kupnju za onoga tko smatra da crobex u tom rastu do 5400 više neće jače padati ispod 1900. ja tako ne smatram, dapače očekujem barem još jedan jaki pad crobexa ispod 1900.
o targetima neću, ali reći ću dovoljno ako kažem da je ovo meni preskupo, ali vi slobodno kupujte, dapače, dignite kredite i kupujte, kupujte, kupujte ….

forumsko pisanje nije financijsko savjetovanje za ulaganje na tržištima kapitala

New Report

Close