Uskoro stiže europska minimalna plaća, evo o čemu je zapravo riječ i koliko bi trebao porasti minimalac kod nas

Naslovnica Forum Komentari članaka Uskoro stiže europska minimalna plaća, evo o čemu je zapravo riječ i koliko bi trebao porasti minimalac kod nas

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nevjerojatno koliko gluposti ovi neće usvojiti! Pa baš ovim uredba a i regulacija a se uništava slobodno tržište (to im je valjda kako je krenulo i cilj), a da bi zaštitili već postojeće korporacije i grupacije od konkurencije, a radnici će sa ovim dodatno naježit jer će im se suzit mogućnost izbora  zaposlenja a sa tim i prirodnog rasta plaća. Vraćanje socijalizma na mala vrata

Eurostata, bruto minimalac se kreće od 312 eura u Bugarskoj do 2142 eura u Luksemburgu, a Hrvatska se s 546 eura nalazi pri dnu europske ljestvice. Kao znamo bijeda ostaje bijeda jer “zakonodavac i poslodavac” više ne da . Nikakve gluparije  kao slobodno tržište . To je bajka za malu djecu …  Što nam gore plasira i gospon “zm1 “…. Slovenskog čovjeka radnika se cijeni kako smo čitali u VL. ido 30% većom plaćom – za isti posao ……. Da podsjetim oni 44 km jadran bez izlaza na otvoreno more mi 28 puta više mora i 1200 otoka 11 miljardi era zarade i sve ostaje u Hrvatskoj nema oni da se daje  Srbiji ili za Albance Bosnce i Makedonce . EU daje da nevjeruješ  Ono što banda daje naziv ” kredit”  nepovratni je lova za badava koju nedje ova država nikome osim generalima i drugi m zaslužnima da kradu decenijama  a da niko me ne feli i da sve štima svako svoje ima smo . Ako se odluče malo  na ponekoga sa USKOKOM da ga preispitaju odmah je zna se pravi veliki bogati  Hrvat !  Love ima i za  bacanje smo ne za narod stoku sitnog pokvarenog zuba ; za Eskadrile  zna se za F16 ako se Ameri smiluju i to stare da ih Srbi super vide jer su vidljivi iz Srbije zna se  i kad  lete po Slovenskoj granici . Znamo da su za njih i Amerikance  naj ne vidljiviji  ali  za Srbe i te kako vidljivi i nađe ih raketa koja 70 godina matora ali leti tako visoko .,.,… Love imamo  Mostove nam rade Kinezi EU plača  a za nas  za cijenu jednog  ili 2  autobusa …

Treba usvojiti minimalnu satnicu. Ako je u Njemačkoj 9,35 € onda bi u Hrvatskoj trebala biti bar 4,00 €. Koje koristi ima nadničar, koji bere grožđe, jabuke, mandarine… od minimalne plaće!?

zm1, 20.09.2020. u 10:16

Nevjerojatno koliko gluposti ovi neće usvojiti! Pa baš ovim uredba a i regulacija a se uništava slobodno tržište (to im je valjda kako je krenulo i cilj), a da bi zaštitili već postojeće korporacije i grupacije od konkurencije, a radnici će sa ovim dodatno naježit jer će im se suzit mogućnost izbora  zaposlenja a sa tim i prirodnog rasta plaća. Vraćanje socijalizma na mala vrata

 

Nema to veze s socijalizmom, nego sa socijalnom tržišnom ekonomijom. Kako vidiš, većina demokratskih, zapadnih zemalja ili ima minimalnu plaću ili minimalnu satnicu.

 

Kad već određuju minimalnu plaću mogli bi se pozabaviti udjelom troškova režija u minimalnoj plaći. I koje sve zemlje EU pomažu svoje stanovnike koji ne mogu plaćati režije ?

A trebalo bi ispitati do koje granice u zemljama EU mogu rasti cijene struje, vode, komunalija ? I imaju li tamo djelatnici nadležnih poduzeća iznadprosječne plaće, prava na jeftine kredite i ogromne otpremnine na račun potrošača.

Koliko kw struje se može potrošiti minimalnom plaćom po zemljama EU ?

Koliko m3 vode se može platiti minimalnom plaćom po zemljama EU ?

I koliko se potroši eura minimalne plaće na pdv po zemljama EU ?

I u kojoj zemlji nakon odbitka režija najmanje ostaje ?

Koje zemlje imaju tehnički pregled vozila svake godine a koje nemaju i koje nemaju za nove aute i do koje godine starosti auta.

 

U kojim zemljama se plaćaju posebno računi za čistoću, komunalije i slivne vode ?

Koja zemlja ima toliko režija kao Hrvatska ? Bila bi zanimljiva tema s analizom svega navedenog po zemljama EU.

Hvala

 

 

 

Treba nam mehanizam

Evropski minimalac ne postoji niti ce postojati.Evropska ekonomija ne postoji niti ce postojati.Evropsko zakonodavstvo ne postoji niti ce postojati. Jedino sto postoji je slobodna trgovina i slobodna razmjena robe, ljudi i novca i basta.

point, 20.09.2020. u 16:31

Treba usvojiti minimalnu satnicu. Ako je u Njemačkoj 9,35 € onda bi u Hrvatskoj trebala biti bar 4,00 €. Koje koristi ima nadničar, koji bere grožđe, jabuke, mandarine… od minimalne plaće!?

To je  to 50% manje  od Njemca čak  nije  ni to  nego još manje; Pitam se ako jedan vozač autobus  kamiona aviona ili prugom odveze preveze; apsolutno  isti teret robe i putnika od A  na  B . po kojoj logici  je poslodavac i država  plaćaju 50% zarade . A cijene gotovo svega su iste ili još više  nabava kupnja automobila i Benzin i Dizel te  tehnički pregledi automobila u

Usporedila sam košarice (iz podjednakih dućana, sa osnovnim namirnicama, kruh, mlijeko, jaja, putar, mineralna voda i slično) u Nizozemskoj i Hrvatskoj i to dvaput ove godine i jednom prošle godine i razlika u cijeni je manja od jedne kune, a njihova je minimalna plaća triput veća nego u HR. O režijama da i ne govorimo. Sramota je da je sve toliko skupo, a primanja su nikakva. Većina mirovina je ispod svakog nivoa. U Hrvatskoj može preživjeti samo kućanstvo sa minimalno dvije plaće, i to većinom teškom mukom.

V internetu igram samo v stavnici https://1xbet-promo-code-si.com"}” data-sheets-userformat=”{"2":14909,"3":{"1":0},"5":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":{"1":2,"2":0}},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"6":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":{"1":2,"2":0}},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"7":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":{"1":2,"2":0}},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"8":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":{"1":2,"2":0}},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"12":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"\"Times New Roman\"","16":12}” data-sheets-hyperlink=”https://1xbet-promo-code-si.com”>https://1xbet-promo-code-si.com , saj je že vrsto let moj glavni vir zaslužka. Drugih možnosti ne morem priporočiti. Mislim, da bi morali poskusiti tudi s stavami. Zelo je zanimivo.



New Report

Close