Uprava sasula paljbu, ne žele da Nijemci preuzmu tvornicu

Naslovnica Forum Komentari članaka Uprava sasula paljbu, ne žele da Nijemci preuzmu tvornicu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ja mislio da su ovi u Varaždinu pametniji ali nije ni čudo obzirom kakvi su im sve likovi u Upravi. Bivši obavještajci drukaju za neke druge za koje znamo kako su prošli sa preuzimanjima u RH.

O cemu se ovdje radi?

Trenutnu upravu je postavio Auctor i naravno da je protiv preuzimanja od strane Rixecker Investments-a jer to
znaci i njihovu smjenu, a mozda i vise od toga.
Auctor preko SZIF, Lagune Novigrad (gdje izbjegavaju dati ponudu za preuzimanje), Nexe-a, samostalno, preko osoba povezanih obiteljski i preko nepoznatog broja skrbnickih racuna drzi toliki broj dionica da upravlja kompanijom. Imaju toliko dionica i djeluju povezano da su duzni objaviti ponudu za preuzimanje, ali posto zivimo u HR i posto Hanfa radi (radila je) kao sto radi – nije se dogodilo nista.

Na takav nacin bilo koji prijedlog najveceg dionicara sa 33% glasova (RI) nije mogao proci. Nisu to bili prijedlozi protivni ostalim dionicarima (kako je to napisano u clanku i implicirano u Misljenju uprave) vec su to bili jednostavno protuprijedlozi vezano uz izbor revizora ili clanova nadzornog odbora.
Nije li cudno da RI posjeduje 33% glasova, a nema predstavnika u NO? Istina, i RI je djelovao povezano sa drugima
i imao ukupno tih 33% da bi takodjer izbjegao obvezu ponude za preuzimanje sto opet vrla Hanfa nije mogla otkriti.

Prijedlozi su bili da se izaberu revizori kao PriceWaterHouseCoopers, a ne neka revizorska drustva iz Varazdina jer postoji sumnja da se financijska izvjesca za 2008, 2009 i 2010 nisu iskazivala realno uvazavajuci svjetske racunovodstvene standarde.

Najlosija predlozena opcija koja je bila stetna za dionicare je bila ona koju je predlagao Auctor o smanjenju temeljnog kapitala poduzeca, ali su srecom oni u tom slucaju bili preglasani na skupstini.

Ova pritajena igra Auctora tj. igraca okupljenih po tim imenom traje jos od vremena kad je KD bio vecinski vlasnik
i takodjer nije imao utjecaja na upravljanje kompanijom.

Ova struktura upravlja kompanijom vec 4-5 godina i ne primjecuju se neki pozitivni pomaci, a pitanje je sto se u pozadini doista i radi i u ciju korist.

Da je pravde, onda bi i Auctor i RI prilikom stjecanja samo jedne dionice preko praga trebali dati ponudu za otkup svih ostalih, a sa ovom dionicom se trzilo i preko 17.000kn, a stjecanje vecinskih paketa bez ponude za preuzimanje je islo od 7000 – 10000kn, a to je i cijena koju je trebalo platiti i svim ostalim dionicarima.

Zasto tada nisu objavili ponudu za preuzimanje po 10.000Kn – treba pitati Samodola i njegovu Hanfa-u.

New Report

Close