Upisuju previše, a novac troše bez čvrstih pravila

Naslovnica Forum Komentari članaka Upisuju previše, a novac troše bez čvrstih pravila

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

80% svih postojećih ekonomista su potpuno nepotrebni na tržištu rada, a od ostalih 20% recimo da desetina posjeduje minimalna potrebna znanja za “ekonomske” aktivnosti.

oni su postali korov našeg društva i ako se uspije uvesti bilo kakva tržišna ekonomija, većina njih će morati početi od samog početka, naučiti nešto konkretno raditi.

no ne čudi da ih se toliko zapošljava, niti da je tolika navala na pravnike u zemlji gdje je pravosuđe kupus, a ne struka. ogroman broj izmišljenih radnih mjesta u državnoj upravi traži upravo tu formalnu diplomu; ona je dakle preduvjet, i ako se ispuni daljnji uvjet, rođačko/kumsko/seoska veza, eto dembelije u sinekuri u državnoj upravi.

koga je briga što tržište rada traži i kakva su konkretna znanja potrebna? izmišljena veza u državnoj upravi nemaju nikakvu korelaciju niti sa stvarnim potrebama niti s bilo kakvim očekivanim učinkom, rezultatom.

ne mogu reći da osuđujem baš sve ljude koji to idu upisati. neki su već u mladim godinama orijentirani na ambiciju da se pridruže armiji reketara, a drugi idu tamo naprosto iz svijesti da se konkretnim, korisnim i poštenim radom u hrvatskoj ne može postići ništa.

New Report

Close