Ulaganje u novu željezničku mrežu vrijedno je 1100 milijardi eura: Vlakovi velikih brzina spajat će Europsku uniju i Balkan

Naslovnica Forum Komentari članaka Ulaganje u novu željezničku mrežu vrijedno je 1100 milijardi eura: Vlakovi velikih brzina spajat će Europsku uniju i Balkan

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bilo bi lijepo da se obistini ali 60 mil EUR po km je daleko pretjerivanje. Pa cijena autoputa je 5-10 mil EUR po km a pruga je dosta jeftinija.

Ma, da. Mi sada pravimo pruge na kojima će se moći voziti do 120 km/h. Kakve su nam tek do sada bile i kakve su još uvijek, ne treba niti govoriti.

 

trader, 24.06.2020. u 18:03

Bilo bi lijepo da se obistini ali 60 mil EUR po km je daleko pretjerivanje. Pa cijena autoputa je 5-10 mil EUR po km a pruga je dosta jeftinija.

Kolega niste uračunali faktor izvlačenja para iz HŽ-a.  To je jedna od glavnih kasica prasica korupcijske oligarhije u Hrvatskoj već 20 i duže godina. Broj promašenih i nerealiziranih milijunskih projekata HŽ-a novcem građana je nepoznat, ali sigurno nije manji od 10.

Da stvar bude tragikomična, vlakovi su na ruti Zagreb – Rijeka bili brži za vrijeme Austro-ugarske. Govorimo o više od 100 godina za unaprjeđenje.

Ta linija ne bi smjela imati trajanje vožnje dulje od 1h i 15 min , a po japanskim standardima ispod sat.

Kad mi imamo  muzejske primjerke  vlakova, prljave stanice , hrpu zaposlenih koji primaju plaće i ništa ne rade……dno-dna …Italija ima automate za karte, fenomenalne vlakove

od 100-300 km /sat,sve funkcionira na sekundu!…

Da imamo vlak do Rijeke ili Splita -ko  oni…stotine tisuća ljudi bi došlo na more …

i naših i stranaca….

New Report

Close