Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Ugostitelji tvrde: Nitko nas nije zvao na Tjedan restorana

Naslovnica Forum Komentari članaka Ugostitelji tvrde: Nitko nas nije zvao na Tjedan restorana

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kod nas nikad ništa ne može biti normalno, pa tako i ova izvrsna akcija se provodi totalno nakaradno i degutantno.
Evo ispričat ću svoj primjer.
1. morate znati da za cijeli tjedan svi restorani (bar njih desetak što sam kontaktirao) imaju za svaki dan isti meni. Znači radi se o smrznutoj hrani.
2.u 3 sljeda: predjelo, glavno jelo, desert dobivate oko 1/3 normalne porcije
3. u većini restorana ako hoćete rezervirati stol možete bez brige, ali kad spomenete da bi jeli u sklopu ove akcije, odjednom se sjete da nema mjesta

Čim sam čuo za akciju (danas) odlučio sam s prijateljima otići probati u neki restoran, gdje još nismo bili i odlučili se za Gastronomade u Jurišićevoj, koje hvali (valjda i vodi) Bakalović. Jedva smo dobili stol za rani ručak, jer sve drugo je bilo popunjeno i naručili smo juhu od luka, oradu iz škrovade i voćni carpacio. Juha je bila dobra, ali je bilo za 4 pune žlice…taman da pokrije dno. Orada je bila uzgojena veličine 15 dkg (nikad u životu nisam vidio tako male orade) sa par kockica sirovog, nekuhanog krumpira. Carpacio je bio komad leda u raznim bojama-potpuno nejestivo.
Još je konobar na izlasku pitao jel nam se to isplatilo????
Imao sam dojam kao da smo došli u pučku kuhinju, pa nas s prezirom gledaju. Toliko o Gastronomadima i akciji Tjedan restorana.
Inače vrijednost svega posluženog nebi smjelo koštati više od 100 kn, tako da nema govora o nekakvoj akciji.
Ako je ovo trebala biti neka reklama za Gastronomade, onda bi trebali hitno promjeniti svog PRa :).

Ipak nisam izgubio nadu i sutra idem u Hellas u kojem su inače jela od 50-70 kn, pa nebi smjeli napraviti ovakvu glupost.

U Ivici i Marici je bilo jako dobro. Super ljubazan konobar. Pune i velike porcije. Čaša crnog vina za 8 kn. 🙂

bas citam ovu smijuriju oko toga da se trebalo kontaktirati ceh ugostitelja. pa koliko sam ja shvatio to je organizirala privatno neka cura i njeni frendovi – dakle njen izbor. uvijek se nadje neki tutor koji bi htio biti svima glavni. a sad sam procitao i ovaj komentar jumbo-a. ja sam naime isto bio u restoranu Kluba Gastronomada – i isto jeo oradu. Doduse i palacinke a ne carpaccio… ali orada je bila IZVRSNA. najeli se i ja i cura full uz dvije case super vina (mislim da je bio Merlot Belje. – mozda je jumbo malo veceg apetita hahha. a i konobar (mislim da je bio vlasnik) je super. objasnio sve o hrani, poklonili nam 2 dvda… bas izvrsno. a bili smo i u ivici i marici i stvarno je fino. tamo i inace rade dobru papicu – pogotovo kolace. jos se spremamo kamanju u subotu. stvarno veliki tjedan. svaka cast na ideji i akciji !!!! naprijed Gastronomadi i svi ostali !!!! a ovi pozeri iz cehova i razni jamboi odite od kud ste i dosli.

Toliko o kreativnosti i originalnosti Ceha ugostitelja i Udruge restoratera i inih uspavanih i samozadovoljnih sakupljača članairana……Ponoviti akciju, zapravo je pokušati iskopirati je jedino što im je preostalo jer drugo niti znaju niti im pada nešto na pamet…..
Dragi ugostitelji ,restorateri, konobari ,sommelieri (vinotoče),kuhari ,souschefovi ,chefovi i svi ostali razmislite koga ste izabrali za svoje predstavnike kada vam nakon jednog od Najuspješnijih Gastronomskih dogođaja ove godine nude blijedu kopiju istog samo zato jer nisu bili dio događaja koji je svima povratio osmjehe na lica i cash u novčanike …..A oni sami nisu se zapitali ,ali iskreno ,zasto nisu ušli u selekciju Tjedna restorana….LP

da su se registrirali,makar i s lažnim podacima,pa surfali komentarima gastronaomada…onda bi znali zašto nisu uključeni.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

New Report

Close