Učimo od Izraela koji je pustinju pretvorio u poljoprivrednu oazu

Naslovnica Forum Komentari članaka Učimo od Izraela koji je pustinju pretvorio u poljoprivrednu oazu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvatska ima puno kamenjara u primorju, to bi se moglo pretvoriti u plodno zemljište. Do plodne zemlje se može doći kompostiranjem ili dovoženjem iz Slavonije. Kamen prevoziti u Slavoniju a zemlju obrnuto željeznicom. Hrvatska ima bolje uvjete od Izraela pa ne treba toliko navodnjavati. Komunisti su zalaufali milionske mase u gradove radi industrijalizacije, povratak na selo ide teško i sporo. Radije će prevrtati kontejnere u Zagrebu nego hraniti živinu na selu ili čuvati ovce na otoku. U manjim mjestima se mirnije živi, lakše se riješi stan, školovanje. U pogledu kulture tu je radio, TV, internet, mobiteli i slično. Rad na selu nije motika. To Izrael fino pokazuje. O udruživanju se malo piše ali bi se udruživanjem mogla bolje iskoristiti postojeća mehanizacija.

kako cemo ucit od boljih kad kradeze-sdp-udba cim nesto vrijedi kao prijedlog,,odmah vade europske direktive 🙂 to im je sad glavni paravan za stopiranje bilo cega sto je dobro za hr narod

Kakvih li nebuloza pa to je potpuno pogrešno – mi smo ti koji njih trebamo podučiti kako od poljoprivredne oaze napraviti pustinju.

Možemo stiči Izrael jako brzo i jednostavno – manje krast i laprdat i više radit!!!

Sama činjenica, da kod njih u poljoprivredi radi 2% radno-sposobnog stanovništva a kod nas 10%, daje odgovor, zašto će u Slavoniji nestati još na tisuće radnih mjesta, koja se nalaze direktno u poljoprivredi, svinjogojstvu, govedarstvu i mljekarstvu… Sva laprdanja i rasprave o tome, neće ništa pomoći, ako se u poljoprivredi ne dogodi nadogradnja, kroz prehranbenu industriju kao i ostale popratne sadržaje, kao što su seoski turizam i eko-proizvodnja i prerada te hrane. Zato su mantre Marijane Petir o selu, kao mjestu poželjnom za živjeti više u svrsi da nekako opravda svoju debelu EU-plaću.

Opet poljoprivreda i turizam. Da ima jos neka grana ekonomije sa ultra niskim placama i nju bi stavili.

Sto ne ucimo od Izreala kako napraviti Viber, medicinsku opremu, ili neki drugi tehnoloski proizvod koji donosi visoke place.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

U Izraelu ljudi vole svoju državu tako da nema 5. kolone, a teroristi su pod nadzorom, dok kod nas takvi žive od države koju ne vole i koju su razarali ili još uvijek podrivaju! To je ne premostiva razlika!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Pa kod nas su zadruge ukinute, mala poljoprivreda je skoro pa zabranjena, a oni koji si umišljaju da su napredni više se bave muljanjem s poticajima nego tržištem. Agrokor će država spašavati jer je to veletrgovina zasnovana na tuđem kapitalu (ne stranom, nego kooperantskom) i bezobraznom monopolu. Produktivnost je niska jer su investicije prerizične. A floskule rastu i bez zemljišta i bez truda.

@Kirin, oni imaju manje domoljuba na državnoj sisi, a puno više ljudi, kojni su spremni zavrnuti rukave i raditi za dobrobit svoje voljene domovine. @Twixer, ne spašava nas ni Viber ni Skype, ni WhatsApp…mi imamo nažalost preko 20% polupismenih ili nepismenih. Da ne govorim o ljudima koji tobože imaju neku kvalifikaciju, ali koja nikome ne treba. Naši problemi su strukturni, a rješenja koja nudimo uvijek jednostavna. Kao što se vidi i na ovom forumu.

New Report

Close