Komentirati radnici iz Uljanika imaju mnogo toga. da objasnimo VARIJABILNI DIO PLAĆE ili tzv. STIMULACIJU i NAGRADU ZA ISKORIŠTENJE RADNOG FONDA….. za što se zalaže Sindikat Metalaca naravno. Taj dio plaće se koristi za malverzacije izmedju radnika. Ja kao radnik (ako se ne svidim poslovodji ili šefu jer radim korektno i odbijam poslove koji su opasni po mene i okolinu……stavlajm sebe u kožu, po njima, lošeg radnika) dobijam stimulaciju od 0 kn što znači ako sam bio na bolovanju od 3-4 dana dobijam plaću od 3000kn iako sam se trago radeći preostale dane što naravno nisam bio na bolovanju. Imamo dvoje djece, kredit od 3000 kn što ne trebam niti isticati jer tako svi danas žive.
Neki ljudi će misliti: “Šuti i budi sretan……!!”. No kada vam je šef dijete koje nema niti vlastitu djecu nit suprugu??????? pa kako misli uprava Uljanika da itko može razgovarati sa takvim čovjekom o ičemu????? Radnik ga pita da li može ići vaditi krv a isti mu odgovori smijući se ko napušen majmun… “Nema više igli, he-he!!!”. Naše je pravo i skoro dužnost da dajemo krv……a isto da uzmemo taj slobodan dan i po što nam ga je država dodijelila za taj humani čin!
Tako da iako izgleda u navedenom tekstu da je Uljanik “AMERIČKI SAN” to baš i nije tako… dizanje plaće od 7% se ne odnosi na cijelokupnu plaću već na osnovicu koja je pišljivih 2000 kn. Kada ljudi dodju i probaju odraditi kao brodomonteri, brusači, varioci tek onda će shvatiti težinu tih poslova.
O čistačima u Uljaniku da niti ne pričam… rade za mizernih 10 kn po satu… I to je dobra satnica..neki imaju i manje. Uljanik se riješio navedenih tako što im je obećao da će sve ostati isto kada prijedju kod privatnika a onda im zabio nož u ledja. Plaća im je pala za 1500+ kuna. A iste bole ruke od tolikih godina rada na tom mjestu i neprestanog metenja i čišćenja svakakvim kemikalijama.
Da skrenemo na problem pijanstva u Uljaniku!! Javi se pijanduri u 8 ujutro da dodje puhati u 11 poslije marende. U 8 je bio pijan.. do 11 se otrijeznio i napuhao 0. Došao na radno mjesto i popio rakijicu i pivo i trk na dizalicu!!!!! To je prava firma. Ajmo svi pijanci i narkomani u Uljanik. Tu vam je super.
A da ne pričam o jednom poslovodji koji maltretira radnike, viče bezveze i uvijek stoji na istoj poziciji poslovodje. Zadnja koju je napravio mu je bila dobra. Dobili smo od sindikata suhu salamu i još neke stvarčice. majstor se naroljo alkohola popeo se na stol u hali MP1 i mahao sa tom kobasicom kao da mu je ona stvar. Nakon toga si je lijepo išao prileći dok ne dodje k sebi. jak mi poslovodja. A još kako degradiraju radnike tamo…. Ajme miline.. o tome ni neću. Ali jednu moram.. :P. dodju ljudi na posao a on uzme 20kn i baci radniku na prsa onako arogantno i kaže da mu donese kavu i cigare, a isti radnik (budala) digne lovu i ode mu po to. Pa nije on teklić već ima svoje zvanje u toj firmi.
Eto… što da se kaže… mrze se ljudi koji slome kičmu pa ostaju na bolovanju, a vole se ulizice i dupelisci i naravno neizostavni dečkići i curice što dolaze preko veze na lagana radna mjesta sa plaćom većom i od samih radnika koji rade teške fizičke poslove.
Lijep pozdrav svima.. odoh na odmor sad, a ujutro u obećanu zemlju!