U Srbiji normalno posluje četvrtina hrvatskih tvrtki

Naslovnica Forum Komentari članaka U Srbiji normalno posluje četvrtina hrvatskih tvrtki

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Postovani autoru ovog teksta, dajte molim Vas pojasnite po koji kriterijima ste definirali gore navedene monopoliste, tj. regionalne monopoliste???
Jel Agrokorova Idea (Konzum) jedini trgovacki lanac u Srbiji (ili regiji)? ili su mozda jedini proizvodjac ulja ili sladoleda u Srbiji??? Vindija ili Dukat?? ma kakvi monopolisti – po cemu??? Prema ovom clanku ispada da je Nexe jedini proizvodjac betona u Srbiji a samo u Beogradu postoji preko 50 ostalih proizvodjaca betona. za ciglane da niti ne govorim… znaci li da, ako je srpska Galenika u problemima, onda je Pliva monopolist, i to regionalni monopolist??? Na svakom ekonomskom fakultetu se pod pojmom monopol definira ipak nesto drugo.

Molim Vas da iznesete pojasnjenje sto je to monopolist ili regionalni monopolist!

Poštovani mfc,

U pravu ste. Riječ “monopolist” nesretno je ostala, a umjesto nje bolje bi odgovarala “korporacija” ili “koncern” ili “dominantne kompanije” ili nešto treće prikladno članku i za neekonomiste te se ispričavam zbog te pogreške. Ipak ne razumijem zašto je to izazvalo tako ogorčenu reakciju jer to nije niti važno za temu. Naša je namjera bila pridonijeti istini o ulaganu hrvatskog kapitala i poslovanju hrvatskih tvrtki u Srbiji iznošenjem činjenica koje se, kad se na ovu temu iznose konsatatacije, često niti ne spominju. Bilo bi nam drago da se radije iznesu i druga viđenja i činjenice pri čemu nije važno bacaju li nove činjenice drukčiju sliku od one koju smo mi stekli.
Željko Uremović (ASC)

New Report

Close