“U Hrvatsku želimo dovesti američki kapital, privatni sektor i multinacionalke”

Naslovnica Forum Komentari članaka “U Hrvatsku želimo dovesti američki kapital, privatni sektor i multinacionalke”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Uloga USA u LNG-Terminali na Krku je jedino u tome da želi prodati plin. A o njihovim investicijama da i ne govorim, jer ih nema. Ne znam kako Jovanovich misli pomoći Hrvatskoj u energetskoj tranziciji, kad je njegova zemlja na samom začelju u primjeni tih tehnologija, dok Hrvatska iz alternativnih izvora realizira 50% svoje proizvodnje.

Ovakve informacije novinarke su bezvrijedne jer padaju već na prvom testu logike.

– John Jovanovich bi ulagao u Hrvatsku tako da otvara predstavništvo u Beogradu? Fulao je ceo fudbal, kako bi rekli komšije. To ni djeca ne bi povjerovala.

– DFC “gradi mir kroz gospodarstvo”? RH i Srbija nisu u ratu, a investitor koji gradi mir umjesto da radi profit očito ne zna kako se radi s novcem.

– Američki veleposlanik Kohorst je ponudio neka rješenja? Pa što nije ponudio rješenje kada je Izraelu prvo odobrio prodaju F-16 Hrvatskoj, pa nakon toga promijenio priču.

– O čemu ovisi interes američkih investitora? Pa kao i hrvatskih, svi želimo zaraditi novac. Zato investiramo. A dolar nam nije zanimljiv, jer znamo kako će proći nakon koronakrize.

Normalno da žele američki fondovi sada ulagati u europske burze kada već i vrapci pjevaju o tome što čeka američki dolar u idućih godinu do dvije dana…

Nadam se da Večernji list ne plaća ovakve članke Majde Mikulandre jer ovo ne vrijedi ni dvije lipe. Učenici zagrebačkih srednjih škola znaju pisati puno bolje.

New Report

Close