U Hrvatskoj ih plaćaju 7000 kuna, a vani im je satnica 15 eura

Naslovnica Forum Komentari članaka U Hrvatskoj ih plaćaju 7000 kuna, a vani im je satnica 15 eura

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kakav naslov ! 7.000,00 kn netto, znači cca. 11.000,00 brutto plus još cca. 4.000,00 kn udio poslodavca u svim socijalnim davanjima. 15,00 € je brutto satnica. Znači kod 168 sati mjesečno to je 2.250,00 €. Što je cca. 1.400,00 € netto. Mali stan u bilo kojoj zapadnoj državi košta najmanje 400,00 €, hladan, plus 200,00 € režijskij troškova. Ili želiš cijeli život živjeti u baraci ili djeliti jednu sobu s pet-šest ljudi. Ako već pišete o nekim temama, onda pokušajte biti realni. Vi stalno brkate brutto i netto.

Koji crni bruto plus 4000 kn ? Sva davanja su u 11000 kn. Stvar je u tome kad ides van mozes birati želiš li spavati u kontejneru i nešto više uštedjeti ili ćeš iznajmiti solidan stan i normalno zivjeti. Na žalost, ovdje si lišen mogućnosti takvog izbora.

Mance, koliko udio plaća poslodavac za zdrastveno osiguranje, za mirovinsko, za nezaposlene, za ozljede na poslu… osim toga, tko ti daje plaću kad si ti četiri ili pet tjedana na godišnjem? Kad si na doškolovanju, raznim tečajevima, koji su potrebni za usavršavanje struke… itd. Postoji kalkulacija, prosječnih davanja, samo se treba potruditi. 7.000,00 kn netto za hrvatske prilike je solidna plaća.


7.000,00 kn netto za hrvatske prilike je solidna plaća.
Od 1.7.2013 ne postoji nešto što se zove “hrvatske prilike” niti postoji hrvatsko tržište rada. Od 2013 (možemo uzeti i 1.7.2015 kad je Njemačka otvorila granice) postoji EU tržište sa 500 mil stanovnika. Kako za radnike tako i za poslodavce.

Modrića ili Mandžukića ne zanima koliko mogu dobiti u Hrvatskoj i je li to solidno ili nesolidno za hrvatske prilike. Oni su na međunarodnom tržištu kao i klubovi.

Ja sam u Njemačkom živio 47 godina i znam da pet milijuna Nijemaca ima minimalnu satnicu od 8,78 € (prije godinu dana je bila 8,50 €) brutto i da moraju tražiti socijalnu pomoć da bi platitli račune, odnosno pre#ivjeli. Od kuda si došao na extra branše kao glavni kriterij? 70% personala u trgovini, ima satnicu oko 10,00 € brutto. Većina njih ima ugovore na određeno (befristete Verträge), na pola dana (halbstags), na zahtjev firme po potrebi (Bedarskräfte), satničati, koji rade samo po nekoliko sati (Stundenlöhner)… Samo 30% personala H&M ima klasične ugovore, svi ostali su u nabrojenim kategorijama.

Šteta , što Vam ne mogu poslati na ovaj poslovni….satnicu VODOINSTALATERA , koju sam dobila
prije par dana / obračun posljednih radova / ..gdje lijepo piše ….SATNICA………….75,00 kn !

Pa, onda o čemu govorimo? Kakva Njemačka?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!


Šteta , što Vam ne mogu poslati na ovaj poslovni….satnicu VODOINSTALATERA , koju sam dobila
prije par dana / obračun posljednih radova / ..gdje lijepo piše ….SATNICA………….75,00 kn !

Pa, onda o čemu govorimo? Kakva Njemačka?

Od tih 75 kuna drzava uzme vodoinstalateru barem pola.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Kad bi naši novinarčići mogli neukoj raji objasniti kaj je PPP (paritet kupovne moći) i zašto država otima cca 60% zarađenog vjerujem da bi mnogi izlazili na birališta i ne bi išli van! Ovako jedu gooovna i sanjare o nekoj Njemačkoj

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

miami, za 75 kn kvalitetan profesionalac nebi iz kuce izasa

Miami, satnica vodoinstakater u Zagrebu je već prešla sto kuna. Slično je i sa ostalim uslužnim djelatnostima. Super je, što većina nije u sustavu pdv-a, tako da ti izdaju račun i imaš neku garanciju za izvedeni posao.
Ako sam dobro razumio, ni tvoj vodoinstalater nije u sustavu pdv-a, ali pošto je u jednoj osobi i poslodavac i posloprimac, naravno mora plaćati mirovinsko, zdrastveno… za obje strane, plus porez kao posloprimac.

New Report

Close