U 2015. čeka nas stagnacija, BDP u najboljem slučaju raste 0,2%

Naslovnica Forum Komentari članaka U 2015. čeka nas stagnacija, BDP u najboljem slučaju raste 0,2%

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bilo bi izuzetno zanimljivo ove dijagnoze HNB-ovih stručnjaka prevesti , interpretirati ,analizirati, diskutirati u terminima matematičara Lobačevskog, odnosno u diskursu najsuvremenijih istraživanja geometrije Lobačevskog.
Ili bolje, kako bi ove dijagnoze izgledale u 3D projekcijama i 3D dijagnozama? Kako bi izgledala potražnja za kreditima malih i srednjih poduzetnika ( ostvariva i očekivana) iz nemonetarnog diskursa, odnosno iz tzv.hiperboličkog poduzetničkog sektora? Da li je nemonetarni diskurs nužno poduzetnički diskurs HUP-ca ili je to hiperbolički poduzetnički diskurs u 3D prostoru i u 3D projekcijama?
Nekako sam više sklon Lobačevskom, najnovijim matematičkim i geometrijskim istraživanjima matematike i geometrije Lobačevskog, koje primjenjuje poduzetnički sektor u svojim izvještajima i planovima!

HNB je samo golema mjenjačnica

jfact,

Da li ste Vi čuli da su dva predsjednička kandidata (Sinčić, Bavčević) točno primijetili da je HNB samo jedna velika mjenjačnica? To jest, mijenja strani novac (ne kapital!) koji u Hrvastu ulazi prodajom aktive nslijeđene od bivše SFRJ i zaduživanja u kune.

Buduće da joj je to jedino što radi (naravno, pazi i na rezerve likvidnosti) u Hrvatskoj ne postoji klasično zajedničko djelovanje monetarno-kreditne i fiskalne politike. Tome je razlog i taj što banke u Hrvatskoj žive od “guljenja” (pardon, kreditiranja) stanovništva i trgovanja državnim papirima.

Što se tiče matematičkih modela, zaboravite ih. Mnogo više bi Vam trebala govoriti činjenica da je bivši ministar financija Ivan Šuker često nazivao bivšeg guvernera Željka Rohatinskog kolegom, ali Željko Rohatinski njega nikada.

New Report

Close