Trebam Vašu pomoć

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije Hrvatska privreda Trebam Vašu pomoć

Kako sam danas imao zanimljiv dan ,volija bi čut Vaš savjet .
27.12.2005.god kupio sam supruzi opel corsu 1.2 u Opel Dalmaciji u Splitu staru 6 mj. s pređenih 20.000 km.Danas nakon 4 god.to isto vozilo ima 44.505 pređenih km.
Uredno je servisirana ,kod njih, do dana današnjeg.
Jučer ujutro došao sam kod njih da se zapišem za kontrolu auta,jer mi se čini da vozilo prima gas s odmakom ,a i nekako slabije vuče.Naručili su me za 01.03.2010 u 9 sati na kontrolu.
Istog dana nakon par sati auto se u vožnji ugasi ,a nakon što sam ga pokušao upaliti auto čudno bruji i svijetli lampica od katalizatora.
Zovem servis i isti mi savjetuju da na palim više auto ,nego da ga vučnom službom dovedem kod njih.
Nakon što sam doveo auto,dogovorili smo se da mi se jave nakon što naprave pregled vozila ( ne popravak).
Danas me zovu oko 14.00 da dođem kod njih da mi jave što su ustanovili.
Nažalost vašem vozilu je pukla bregasta osovina i ne znamo što je s 4 cilindrom.
Ponuda popravka ,koju smo prošli stavku po stavku, iznosi 12.500,00 kn i nije konačna jer se ne zna što je s 4 cilindrom i procjena je da je ukupni kvar cca.17.000,00 kn.
Zatražim razgovor s voditeljem servisa i nakon podužeg inzistiranja ,isti me pozove.
Objasnim voditelju svoj slučaj ,kako se radi o vozilu kojem je istekla garancija,ali je vozilo još uvijek jako mlado,prešlo minimalno km (44 000) i mogu li mi oni kao kuća pomoći s obzirom na te okolnosti.
Dotični mi ponudi 30% popusta na njihov konačni račun,na što sam zaklučio da mi je svejedno račun prevelik i da ću pokušati kontaktirati Opel Hrvatska i OPel Njemačka i objasniti im svoj slučaj .
Na to voditelj kaže ok ,platite našu dijagnostiku 414,00 kn i pošaljite vučnu službu po vozilu.
Kad sam došao na šalter za plaćanje,blagajnica i serviser mi daju račun koji glasi “skidanje glave motora”.
Na pitanje gdje mi je popis (dijagnostika ) koja treba biti prilog tj.račun usluga (414 kn) govore mi da se dijagnostika izbrisala iz računala,a da isti papir koji smo komentrirali ne mogu nać.
Tu sam doslovce poludija i odbijam platiti račun i inzistiram da mi izvedu auto iz servisa ,a da im neću platiti dijagnostiku bez papira o njoj.
Nakon njihovog odbijanja ,zovem policiju i prijavljujem da mi ne dozvoljavaju da dođem do svog vozila,koje je moje vlasništvo i objašnjavam slučaj.
Nažalost policija ne zna što da radi ,već mi savjetuju da platim račun ,odvezem auto i u ponediljak sve prijavim, ne znaju kojoj, inspekciji.
Nerado platim račun i zovem vučnu službu da mi odvede auto kući i kod kuće mi kum (mehaničar po struci ) digne haubu da vidi kao izgleda motor ,odnosno jesu li sve vratili na svoje mjesto.
Ustanovi da su samo prislonili poklopac ventila na motor ,koji nisu zavidali ,a digtun visi niz motor ,što sam sve lipo uslika .
Vidim da smo stavrno banana država u kojoj je sve moguće ,pa i ovo.
Namjeravam sljedeći tjedan otići u nadležne inspekcije i sve ovo prijaviti .
Namjeravam poslati dopis prestavništu Opela u Hrvatskoj i Njemačkoj.
Također ću te iste dopise poslati i svim novinskim kućama,pa šta bude.
Imam li osnova za podignit tužbu protiv njih ?
Napomijem,kod njih nisan kupija novo već ,polovno vozilo s pređenih 20 000 km pa ne znam tko ga je i kako vozio te kilometre.
Imate li kakav savjet ,jer im nemam namjere olako preći preko ovoga.
Hvala

heh, sto ti je slucajnost… u Bjelovaru kupljena opel astra classic II, trenutno 145 tisuca km, dosad samo redovni servisi i neki lezaj od 1500kn, u cetvrtak se pali lampica za ispusne i nakon prolaska kroz servis novcanik laksi za 1200kn zbog zamjene senzora za zrak?

..:: hvala svima na kolcima, uzvraćam 100-tkama baš u inat!!! Mudar čovjek pušta da ga vodi pravednost a uči od svih... ::..

….ribar prijavi ih Državnom inspektoratu Rh prvenstveno radi nepravilnosti sa računima ,ali to najavi ovima u servisu /pretpostavljam da ćeš odmah osjetit promjenu njihova ponašanja / i ne uzimaj naknadno nikakav papir od njih , a ono šta imaš ako išta imaš čuvaj….srića da nemaš Peugeota….isto sam se dopisiva sa Peugeotom HRv i direktno sa Francuskom…istina poslali su jednoga iz P Hrvatska…..ali tada je vozilo bilo u garanciji…..e da pripomeni kako ćeš im napravit dobru reklamu sa novinarima jako je djelotvorno pogotovo sad kad ne prodaju ništa…

Mark1,
hvala na savjetu i mišljenju.
Kad sam svatija da mi ni mimo policije neće dat auto bez da platim nešto što nisam naručija (naručija sam dijagnostiku,pregled vozila,a ne skidanje glave),obeća sam im da nismo za danas.
Po zakonu,mislim,da su mi morali omogućiti da uzmem svoje auto bez obzira što im nisam platija,jer sam im nudija svoju osobnu da zapišu moje podatke i da me tuže za to.
Vjerujem da mi nisu htjeli dati ponudu radi toga da ne idem s njom u Opel Hrvatska ili dalje.
Volija bi usporediti cijene s njihovog cjenika sa cijenama iz moje ponude,ali eto nema je.
Preko nekih prijatelja ,koji su tamo radili,znam da sve polovne dijelove prodavaju jednom mehaničaru što ima privatni servis.
Moj kum je u subotu zva istog tog mehaničara i pita ga ima li polovnu bregastu za corsu,a čovik mu odgovara šta je svima danas s bregastom od corse.
Kumu ništa nije bilo jasno pa ga pita koja pomama,a ovaj odgovara da mu je on treći danas koji pita za tu bregastu.
Postoji li možda vjerovatnost da su ovog puta htjeli nešto kupiti od onoga što mu stalno prodaju,ne znam!
Cijeli svoj život sam u trgovini i znam da se ovako bezobrazno,bahato ,bezosjećajno,lopovsko ponašanje razbije od glavu ,a ja ću im definitivno pomoć u tome.
U svijetu trgovine poznajem sve trgovačke kuće ,vodeće ljude u svakoj od njih i naredne dane ću im poslati jedan dopis ,kao i svim novinskim kućama, o tome što je moguće da im se desi ako se odluče na Opela.
Znam da su mi mogli ponuditi produženo jamstvo ,da su htjeli,i popraviti mi auto na način da platim njihove radove ,a da mi poklone dijelove.
Nije normalno da pukne bregasta ni nakon 300 000 km ,a kamo li nakon 40 000 km.
Ma odma poludim čim počmem razmišljat o njima.
Pozdrav

Možeš ih prijavit, ali garancija je istekla prije više od 3 godine i tu nema pomoci.

bravo ribar,
nastavi sa pritiskom na Opel,
slično sam prošao s Citroenom ali nisam imao volje za gnjavažom i uredno me oženili za 12.000 kn, naravno sa 30% popusta na račun za popravak prednjeg desnog kraja(kugla,spona i tak neš) na C3 i uvalili mi kao zamjenjene dijelove u prtljažnik, a kad ono ti stari dijelovi uopće nisu od C3… ma eto, podsjetio me tvoj problem na taj događaj od prije 2 godine, al eto došla i ta kriza pa im sad ne pomaže ni muljanje ionak bu propali…

moj savjet ti je da to sve zaboravis jer neko zgubi ruku netko nogu ….ti si popusil lovu i to je to
pofuk


moj savjet ti je da to sve zaboravis jer neko zgubi ruku netko nogu ….ti si popusil lovu i to je to
pofuk

Pofuk moj ,
možda bi i zaboravija da se to desilo tebi,ovako……
Država i institucije ne funkcioniraju to je definitivno.
Napravio sam prijavu u državnom inspektorijatu i to za krivo izdani račun ,jer nemam osnova za kvar.
Činjenica je da su auto trebali vratiti kakvog su ga i zaprimili ,a ne polu razvidanog ….
Uputija sam reklamaciju na uslugu ,ponašanje na adrese Opela u Njemačkoj,Mađarskoj (koja vodi OPel Hrvatska) i Hrvatskoj ,ali gospoda se nisu očitovala.
Definitivno ću ih reklamirati gdje god stignem ,a kao odgovorna osoba u firmi kojoj radim garantiram da neće ući vozilo marke Opel u nju.
U firmi u kojoj radim znali smo imati i do 10-tak njihovih vozila ,što osobnih ,što teretnih ,ali više ne ,ne …
Moraju se naučiti da poštuju potrošača i da su oni tu zbog nas ,a ne mi zbog njih.
Pozdrav

New Report

Close