Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Toula: Nisam sklopio štetan ugovor s njemačkim brodovlasnikom (objavljeno 10.10.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Toula: Nisam sklopio štetan ugovor s njemačkim brodovlasnikom (objavljeno 10.10.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Neki se podatci ne poklapaju s onima koje ja imam:
– iznos za koji je prodana Šolta ( oko 4mil$)
– trajanje ugovora s Dohleom
– Papić je izjavio da se ti brodovi koji su pod sale&leaseback vode u bilanci jdpla, pa stava sam da pošto je imovina odnosno brodovi u aktivi, i obveze bi po tim brodovima trebale biti pasivi. Tako da pretpostavljam da su obveze S&LB u bilanci.
– Kaliterna predstavlja očekivani rast vozarina u narednim godinama kao nešto loše. (?!?) Pa zarada će od tih rastućih vozarina naveliko prerasti porasle obveze prema kapitalnoj dobiti Dohleu.
– Također Toula tvdri da je jdpl bio u problemima jer država nije htjela dati jamstva, a ne spominje da je DALA jamstva tikom po njegovom odlasku a dolasku Papića.
– Zanimljivo da Toula preporuča nezatvaranje obveze prema Dohleu. Valjd je to zato što očekuje daljni rast cijena što će uzrokovati veću kapitalnu dobit i veže prihode PD-a po postotku od Jadroplovovihi prihoda.

Sviđa mi se ovo da je MF odlučilo požuriti postupak.
I čini mi se da je Poslovni postao nova Slobodna i teritorij za prepucavanja Toula vs dioničari-nova-stara uprava

All shipping lanes lead to China.

pa čitajte:
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20020523/temedana03.asp

All shipping lanes lead to China.

New Report

Close