Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

TPNG (Tankerska Next Generation d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TPNG (Tankerska Next Generation d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ocito neki namjerno krivo tumace. Ukupno 2020g je cca 24 milje dobiti sto je odlican rezultat kad uzmemo u obzir nize vozarine.

Vrijednosno uskladjivanje u razdoblju niskih vozarina ne moze se uzimati kao mjerodavno. Jer i nije.

Dakle podvuceno 2020.g. je odlicna godina. Ne mislim da ce dionica vise ispod 42kn. Ne bi me iznenadilo da trezor krene kupovati agresivnije.

DCF metoda ima velike minuse jer se radi u odredjenom trzisnom trenutku. Mozda nije primjerena za tankerase adekvatno. Dakle da su istu metodu koristili prije 2g mogli su dobiti tako da firma vrijedi vise 60 milja kuna. Po meni je  bitna jedino buducnost tj. vozarine. A projekcije su dobre za drugu polovinu godine.

Podvuceno laicki 24 milje dobiti u 2020.g. i to uz manje prihode. Ova godina i naredne mogu biti samo bolje.

https://www.poslovni.hr/kako-su-uspjeli/ovako-se-procjenjuje-vrijednost-poduzeca-metodom-diskontiranog-novcanog-toka-239766

Da ne bi bezveze bilo ošišanih.

diokidina, 25.02.2021. u 21:27

31,7 milijuna kuna neto gubitka nije malo.

Nije..iako nije sve iz redovnog poslovanja, gubitak je popriličan. Ne bi čudilo da danas krene jači pad i da se nastavi i idući tjedan jer i vani je jučer bilo žestoko crveno.

Ignore: KressoM, delux

avax10, 26.02.2021. u 09:18

diokidina, 25.02.2021. u 21:27

31,7 milijuna kuna neto gubitka nije malo.

Nije..iako nije sve iz redovnog poslovanja, gubitak je popriličan. Ne bi čudilo da danas krene jači pad i da se nastavi i idući tjedan jer i vani je jučer bilo žestoko crveno.

vani i ovdje?! budimo ozbiljni….

Oko 1.500 000 dionica je u ff-u. Laički prevedeno, na oko 17,26% tržišno slobodnih dionica, vrti se priča sa cijenom ove dionice i tako već godinama…

Mirovinski fondovi su u ostatak (TNPL je u priču ušla sa 51,01%) portfelja inicijalno ušli po cijeni od 65 kn, a taj ulaz su im u TPNG objašnjavali kao super discount-ni (od čak 12%, tvrdili su  prezentirajući svoj IPO u to vrijeme). Njima i svim malim investitorima.

A onda – dvije dividende i stop. Uz nerazuman i nesrazmjeran pad cijene dionice, priču su ipak držali rezultati.

Zadržanu dobit su gomilali iz godine u godinu, pretpostavljao sam kao extra sigurnost na stvarno violentnom/nepredvidljivom brodarskom tržištu.

U nikad do sada dužoj i viđenoj krizi u brodarstvu, od 2008 godine tržište se nije uspjelo konsolidirati gotovo niti u jednom segmentu prijevoza (cruiser-i su imali jedan uspješan period), a o povratcima na neke povijesne momente, zabranjeno je i sanjati.

Zbog toga nisam vidio ništa loše u takvoj opreznoj politici, a cijenom dionice nisam se zamarao.

Sve do danas?

Od trenutka kada sam vidio odakle se “namirilo” usklađenje i kad su mi se po glavi počeli vrtiti razni scenariji…

Dosta forumaša je pitalo i dozivalo loše vijesti za ovu tkz. dobru dionicu.

Vijesti (izvještaj) su stigle, ali uz ovo usklađenje, dečki koji vode TPNG imaju i nekakav dodatni plan ili planove – 100%.

Na TNPL su nas izigrali.

Što je sad na redu?

Na Tnpl su izigrali male dionicare jer sluzbe nisu radile svoj posao. Danas ipak isti hapse pa ne znam bi li se isto usudili 2.put. k tome imate sad osjetno i mirovince. Tako da prica ne drzi vodu.

Uprava je najavila otkup dionica…mozda je ovo sve namjerno s ciljem da napokon kupe.strani tankerasi se trze na prosjecnih 0.8 BV pa ispada da je Tpng povoljnija po cijeni.

Krajem iduceg kvartala ocekuje se rast vozarina…a onda ce i ova cijena biti proslost. Imam nesto Tpng…al da mogu uzeti jos 2x toliko mogu. Kad krene val gore i rast vozarina kupovat ce se skuplje.

TROGIR-90, 26.02.2021. u 14:43

Od trenutka kada sam vidio odakle se “namirilo” usklađenje i kad su mi se po glavi počeli vrtiti razni scenariji…

Dosta forumaša je pitalo i dozivalo loše vijesti za ovu tkz. dobru dionicu.

Vijesti (izvještaj) su stigle, ali uz ovo usklađenje, dečki koji vode TPNG imaju i nekakav dodatni plan ili planove – 100%.

Na TNPL su nas izigrali.

Što je sad na redu?

repete..

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Sreća prati hrabre. Toliko puta sam profitirao jer sam bio strpljiv i to me cini različitim od ovih sto gube novac jer paničare pa drukaju. Nafta je bila i ostala pokretac svega. Sto se TPNG-a tiče kompanija je solidna srednje velika tvrtka sa 6 tankera i relativno novim brodovima. Ja vjerujem u Ovu kompaniju i znam sto se dionice tice da ce polovicom godine vrijediti mnogo više. Ja tu vidim svoju priliku i strpljivo cekam bolje dane. Danas ili sutra oni uvijek dodu . Pozdrav

https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/article/4398486-2021-is-year-for-shipping

Godina 2021 ce biti najveca godina za brodare. Iako se tako sad ne čini,za mjesec dana ce vec biti vidljivo sto ovaj clanak pise. Tpng i drugi brodari ce zaraditi vise nego ikad.Dionica na 0,6 B/v  a taj ce se omjer vrlo brzo diguti i ici ce iznad B/V po predvidanjima. Najbolja prilika od 2008 godine. Tako se veselim proljecu.

zvonar, 03.03.2021. u 08:17

https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/article/4398486-2021-is-year-for-shipping

Godina 2021 ce biti najveca godina za brodare. Iako se tako sad ne čini,za mjesec dana ce vec biti vidljivo sto ovaj clanak pise. Tpng i drugi brodari ce zaraditi vise nego ikad.Dionica na 0,6 B/v  a taj ce se omjer vrlo brzo diguti i ici ce iznad B/V po predvidanjima. Najbolja prilika od 2008 godine. Tako se veselim proljecu.

Da..da…bice najbolja godina, brodari rastu vani i ostale floskule….

Kolega ovo je zse.

MR spot upp 9% tek početak. Lr1 998% upp.

New Report

Close