TLM koliko vrijedi?

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TLM koliko vrijedi?

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koliko može vrijediti društvo koji je sebi u cjelosti pojeo kapital? Vrijednost aktive zajedno sa stavkom gubitak izbad visine kapitala sa 30.09.2005. iznosi 1.150.567.000,00 kuna.

31.12.2003. ——————–ostvario GUBITAK od ————-162.779.000,00 kuna
31.12.2004. ——————–ostavrio GUBITAK od ————-218.807.000,00 kuna
30.09.2005.———————ostvario GUBITAK od————- 101.849.000,00 kuna

Knjigovodstvena vrijednost je ispod 0.

Točno ali država prodaje nšto veliko a gubitke uvijek mogu pokriti porezni obveznici.
Sjetimo je samo sanacija ( PBZ naprimjer )

1. Nažalost sadržajni vlasnik ovog poduzeća nije država već isključivo vjerovnici odnosno i država za eventualna potraživanja.

2. Ovo poduzeće je izvrsno u stvaranju GUBITAKA. (15-20% od vrijednosti aktive, budući da ne postoji kapital)

3. Ima poduzeća koja su izvrsno profitabilna (npr. sve plovidbe) a koje ni izdaleko nisu adekvatno valorizirana.

Sve navedeno je potpuno točno ali nemojmo zaboraviti kako se kod nas radi privatizacija, a naročito što se ovo s domaćim konzorcijem čini gotova stvar. Sjetimo se svega ( BLJE, PBZ i čitav niz drugih privatizacija )

Ovo je riskantna dionica jer ako ne bude privatizacije ( ne bi bilo prvi put da vlada laže ) cijena će ići dolje ali zapitajmo se zašto moćno CRO konzorcij ( Dalekovod,Končar i sl. ) ulaze u TLM ako ne misle zaraditi.

Vidio sam jedan post na omraženom forumu koji je rekao da TLM u budućnosti planira proizvoditi aluminij i da Šibenik ima luku za rasute terete pa bi mogli recimo biti glavni konkurent Aluminiju Mostar.

Svakako dionica za one jakih živaca.

15. veljače 2006. – Potpredsjednik Vlade RH s predstavnicima sindikata u području crne metalurgije i proizvodnje obojenih metala – Priopćenje za javnost

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i Branko Vukelić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva susreli su se danas s predstavnicima sindikata u području crne metalurgije i proizvodnje obojenih metala kako bi ih upoznali s namjerama Vlade Republike Hrvatske vezanih uz restrukturiranje i privatizaciju Valjaonice cijevi Sisak d.o.o., Željezare Split d.d., TLM-a d.d. i Adriachem-a d.d.

Na sastanku su predstavnicima sindikata prezentirani osnovni uvjeti Vlade RH prilikom raspisivanja natječaja za privatizaciju ovih tvrtki, a kojima su predstavnici sindikata dali svoju punu podršku.

Kao novog člana Povjerenstva za restrukturiranje i privatizaciju crne metalurgije u Republici Hrvatskoj predstavnici sindikata imenovali su Ivu Marijanovića, predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske, a u slučaju restrukturiranja i privatizacije TLM-a Šibenik predstavnici sindikata dogovorili su se da će ih predstavljati Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata, koji će s predstavnicima Vlade RH, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva financija i Hrvatskog fonda za privatizaciju definirati uvjete privatizacije TLM-a.

Njihova uloga u Povjerenstvu je prvenstveno pomoć u definiranju realnih socijalnih uvjeta u budućim natječajima u procesu privatizacije ovih tvrtki.

Također, na sastanku je bilo riječi o situaciji u tvrtki Adriachem d.d. te je odlučeno da se sljedeći tjedan organizira posebni sastanak na tu temu, na kojem će se podrobnije razmotriti situacija u tvrtki i pronaći moguća rješenja za restrukturiranje i privatizaciju spomenute tvrtke.

Očekivana korekcija sa160 na 124. Ako se privatizacija dobro odradi dobra prilika za dokupljivanje.

Mora se priznati da je lazni “znalac” ovdje izvukao “argumente” i nadmasio samog sebe (ovdje nije bilo samo rekla kazala ve je bilo rekla rekla kazala).
Evo ovo je bilo za 4 razred osnovne skole.
Vidis kako napredujes.

Nemam namjeru polemizirati sa *******obrisano od strane moderatora******koji smatraju da sve znaju ni prepucavati se s njim.
Takvi bi odmah uveli cenzuru a za neke i zatvorske kazne. Na ovakim osnovama nastao je i Goli otok iz nekih prošlih vremena.Moji postovi će sami pokazati jesam ili ili nisam bio u pravu. Ja cijenim sve korisnike foruma i želim s njima razmijenjivati iskustva i mišljenja. Cijenim recimo i zimzelena iako se često ne slažem s njim.
Međutim neki članovi ne mogu se naviknuti na pisanje bez cenzure, žele da im se drugi dive jer znaju sve, rade puste analize i stvaraju privatne forume u kojima mogu pisati samo oni kojima im se sviđaju i misle kao oni a naročito su dobri postovi tipa: Odlično si to napisao….!Napominjem da moje razmišljanje nikad nije navlačenje na kupnju neke dionice, nikad nikome neću zamjeriti što se ne slaže sa mnom ili ga vrijeđati bitno je samo da prosječan korisnik foruma dobije čim više informacija i sajeta prilikom kupnje dionica. Naravno odluka je uvijek na njemu. Sama cenzura postova na jednom drugom foruma slična sadržaja upravo je primjer diktature i manipulacije a također i navlačenja na kupnju.

Ja Vas sve pozivam da pišete što više a da će tržište pokazati ko je u pravu a ko nije !

Sve Vas pozdravlja Vaš znalac.

Evo odgovora:
Za kupnju 80,2 posto šibenske Tvornice lakih metala (TLM) danas je u Hrvatski fond za privatizaciju dostavljena samo ponuda UAB – Ukio banko investicine grupe iz Litve, inače vlasnika tvornice glinice Birač iz Zvornika u BiH.
Litavska je grupacija za 1.475.683 dionice TLM-a, koje su ponuđene po početnoj cijeni od 44,27 milijuna kuna, ponudila 49 milijuna kuna, kao i ulaganje 677 milijuna kuna vlastitih sredstava u naredne tri godine. Ujedno, sukladno uvjetima natječaja, UAB se obvezao i zadržati 1.400 zaposlenika na rok od 2 godine, kao i osnovnu djelatnost TLM-a, odnosno proizvodnju valjanih, prešanih i vučenih aluminijskih proizvoda, te sanirati zemljište Elektrolize.
U ponudi se navode i posebni uvjeti koje UAB očekuje, poput reprogramiranja dugovanja TLM-a prema državi i ostalim vjerovnicima putem odgode na 5 godina, poreznih olakšica za cijelo investicijsko razdoblje, osiguravanje povoljnijih lučkih i željezničkih tarifa te tarifa za električnu energiju, jamstvo da se neće pokretati stečaj nad TLM-om, i sl.

TLM vrijedi onoliko koliko je netko spreman platiti za njega.
eto kontrolini paket vrijedi: 49 mil kn.
to je situacija danas i ne znaći da za 6 mjeseci neće vrijediti više….ili manje.

Još jedno propalo špekulativno ulaganje. Koliko sada nude 30 kuna po dionici i to jedini ponuđać??
Loše, loše.


TLM vrijedi onoliko koliko je netko spreman platiti za njega. eto kontrolini paket vrijedi: 49 mil kn. to je situacija danas i ne znaći da za 6 mjeseci neće vrijediti više….ili manje.

netreba zaboraviti da je u ponudi i preuzimanje duga od 1,26 mlrd kuna. Znači da vjeruju da u pet godina iz posla mogu uredno vraćati tu cifru i još će investirati dodatne pare.Ja im želim da uspiju ako već mi nismo sami znali upravljati s tim.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Potrebno je malo bolje čitati tekst, nema nikakvih preuzimanja dugova ( već oprosta dugova ) + ulaganje od 677miljona kuna kroz period pet godina + zadržavanje 1.400 radnika
NR

IMHO stari moj, da nije udjela u Alumniju Mostar išlo bi to po kunu

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]


Potrebno je malo bolje čitati tekst, nema nikakvih preuzimanja dugova ( već oprosta dugova ) + ulaganje od 677miljona kuna kroz period pet godina + zadržavanje 1.400 radnika NR IMHO stari moj, da nije udjela u Alumniju Mostar išlo bi to po kunu

Oprost dugova ide ali uz prijenos udjela u Alu Mostar na RH.

New Report

Close