Tko je zapalio žito

Naslovnica Forum Razno Komentari blogova Tko je zapalio žito

Puno predpostavki malo pravog materijala
Prvo; nije krajem siječnja Đakovština završila u stečaju…tada je otvoren stečajni postupak, a to nije isto
Kao što ni predpostavka da je radila godinama sa dobiti nije točna…koliko ono im je blokiran račun?
Drugo; jasno i glasno je rečeno da dug nije potpun i da je prvi korak zbrajanje potraživanja
Kolegu se sustavno upućivalo na mogućnost friziranog izvješća ali on je to ingnorirao
Kao i na mogućnost puno veće dubioze..jednako tako odabir stečajnog upravitelja ukazivao je kako bi to trebalo završiti na kraju…svi stečajni postupci koje je dotični vodio završili su isto
Treće; kada su ono članovi uprave završili u zatvoru?
Pa ljudi božji ako uprava završi u zatvoru trebalo bi biti jasno da je lopovluk na djelu?Gdje ima lopovluka ovakvih razmjera vi očekujete izvješće u skladu sa zakonom?Ma dajte..o čemu pričamo
Uostalom bilo je dobrih analiza koje su upućivale na ovo.Bile su ingnorirane ili čak i ismijavane.(pročitaj poruke od bluemana ili vipy-a na početku cijele igre)
Ne bojim se ja za Lopinu ni malo..ne vjerujem da je izgubio niti lipe..naprotiv, siguran sam da je zaradio i to dobro
Poanta svega je da je mogao zaraditi i bez sumanutog pisanja raznoraznih bedastoća tipa hrast i žir i sl.
Ako ništa drugo, trebao je izostaviti procjene vrijednosti dionice koje su imale samo svrhu djelovanja na emocije i nisu sadržavale niti jednu ozbiljnu analizu vrijednosti dionice.
Toliko se je krivih i netočnih podataka napisalo na temi da je to naprosto strašno..
A suprotna razmišljanja su u pravilu proglašavana pljuvanjem:(
Ne znam…svatko ima svoje mišljenje i to treba poštivati ali cijeli tijek događaja sa Đakovštinom meni osobno je najgori razvoj događaja koji sam vidio na ovom forumu..
Cijelu temu izbrisati da ne bi nekom slučajno palo na pamet nešto slično IMHO
Pozdrav

sijem žito raste grahorica

cilj bloga je na zabavan i razumljiv način upozoriti na neki događaj, a ne do posljednjeg detalja opisati sve što se dešavalo

Naravno da nemam pojma kada je Lopina počeo i po kojim cijenama kupovati DKVS-R-A i da li je uopće kupio ikada ijednu dionicu. Cilj ovog bloga je da se zamislimo koliko uopće možemo vjerovati upravi, revizoru i NO u pogledu GFI.
Znam što je Blueman pisao na ovoj temi, ali i na drugima i iako je (po meni) jedan od najvećih poznavatelja teorije na ovom forumu opet je ulazio u dionice tipa Ingra (davno) ili Varteks prije cca pola godine. Pokriće u Varteksu je imovina, a tko uopće garantira da i Varteks nije nova Đakovština (a Košćec novi Matić) nakon ovih 100 miliona kuna duga.

Vanjski revizor, tko je vanjski ravizor i što je napiso uz izvješće? Ako vanjski ravizor nije upozorio na nepotpunost izvješća i moguća velikih odstupanja treba oDMAH ostati bez licence i doživjeti druge sankcije.

a tko može sa sigurnošću potvrditi da slučaj Đakovštine nije još uvijek dobro smišljen scenarij koji će nekome omogućiti kupovinu jedne jake tvrtke za jednu kunu, a pametnim poslovanjem ovakva tvrtka može tijekom slijedećih nekoliko godina vratiti dugove

Kad se đakovština bude kupovala za kunu onda ćemo vidjeti tko je vukao konce cijele ove priče. Samo da spomenem, pisac knjige Bojno polje zemlja i osnovač scientološke crkva je u svojoj knjiz ranih 70 opisao obrazac po kojem se prvo firme uništavaju a onda kupuju za male pare.
Izgleda da imamo puno ljubitelja znanstvene fantastike među našim tajkunčićima 🙂

Neki blogovi znaju biti naporni za čitanje, ovo je malo previše opširno!

New Report

Close