Tekstilci: Država nas uništava dajući posao Varteksu, a oprostila mu dug

Naslovnica Forum Komentari članaka Tekstilci: Država nas uništava dajući posao Varteksu, a oprostila mu dug

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zbog tolikog duga im đabe trebaju iskrojiti obleku

Tema: Linić: Kolakušić je optužio Vladu da se bavi kriminalnim radnjama!]
Barbosa 23.7.2013 14:30

… ne bi iznenadilo da je PSN samo varijacija pljačke Hrv. naroda provedene 2000ih kada ste iz proračuna sanirali banake i neke druge poslovne subjekte, koje ste zatim sve od reda privatizirali stranim vlasnicima za niti 10% saniranog iznosa, posljedice ćega se danas jako dobro osjećaju…

naime, najveći dužnici u PSN su ujedno, direktno ili indirektno, i najviše ovisni o državnoj ili lokalnoj potrošnji, dakle, PSNom banke naćelno samo otpisuju ili smanjuju i tako previsoke kamate dok glavinica ostaje, drž. otpisuje potraživanja i, ili pretvara u Vl. udjele te se, uglavnom, time fiktivno čisti bilanca da bi se kroz politički pogodovanu državnu potrošnju (za koje će se držasva zadužiti, naravno kod tih istih stranih banaka), iz buduće dobiti tvrtki koje su prošle nagodbu i dobile preplačene ugovore sa državom, namirili najveći vjerovnici, tj. banke u stranom vlasništvu dok će proračunu ostati bezvrijednne papiri i zaduženje koje će generacije vraćati ili pak raprodavati nacionalne resurse..


ps.
možda sam paranoik poučen negativnim iskustvima zadnjih 12 god…a možda i nisam, budućnist će pokazati, međutim ako bude ovako kako sam opisao, onda je kriminal preslaba formulacija, onda je to veleizdaja nacionalnih interesa!

eto, niti dva dana nije prošlo od kada sam naoisao ovaj post …[emo_beztona]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Koliko koštaju ovakvi naručeni članci?

to je postalo gadljivo više i čitati, tako rade u skoro svim branšama gdje još imaju što upropastiti.

doista je nemoguće povjerovati da su tako g-upi da izravno uništavaju one koji još mogu nešto uplatiti u proračun. ostaje dojam da namjerno žele potpuno slomiti ekonomiju.

Najcistije rjesenje bi bilo da sve te firme idu u stecaj, pa sta bude.
Medjutim, pouceni hrvatskim iskustvom, gdje stecajevi cesto traju i 10 do 15 godina i gdje postoji jedna kasta “mocnika”, sastavljena od sudaca, odvjetnika i stecajnih upravitelja, koja nikome ne polaze racune za svoj rad odnosno nerad, ili nedajboze da kazneno odgovara, onda je ova solucija predstecajne nagodbe, ma kako groteskna bila, ipak jedno rjesenje ovih nagomilanih predmeta, u razumnom roku.
U zadnjih 10 godina u stecajnim postupcima utvrdjena su potrazivanja od cca. 5 milijardi kuna, od toga je naplaceno cca. 800 milijuna kuna a troskovi svih tih postupaka “pojeli” su cca. 500 milijuna kuna.
Znaci, ostalo je za podjelu cca. 300 milijuna kuna sto je 7% potrazivanja.
Dali je ova praksa onda alternativa?


Najcistije rjesenje bi bilo da sve te firme idu u stecaj, pa sta bude.
Medjutim, pouceni hrvatskim iskustvom, gdje stecajevi cesto traju i 10 do 15 godina i gdje postoji jedna kasta "mocnika", sastavljena od sudaca, odvjetnika i stecajnih upravitelja, koja nikome ne polaze racune za svoj rad odnosno nerad, ili nedajboze da kazneno odgovara, onda je ova solucija predstecajne nagodbe, ma kako groteskna bila, ipak jedno rjesenje ovih nagomilanih predmeta, u razumnom roku.

tko brani vladi da reformira pravosuđe? gotovo svaki signal koji su dobili iz eu uvijek je naglašavao kako je reforma pravosuđa prvi priortet.

a oni su za ministra pravosuđa postavili jednog iz “kaste”, kako bi još više zabetonirao postojeće stanje, a sad prave propise kojim bi da zaobilaze i pravosuđe i ustav, ne samo linić nego i onaj zakon o strateškim investicijama. čupaj i rukama i nogama, ali ne da nešto promijeniš, nego da održiš status quo. na drugoj strani gule sitne ribe do kosti a neće da otpuste niti jednog činovnika. to je perverzno ponašanje.

Pozitivne i dobre priče kod nas nisu vijest pa nam serviraju samo ovakve teorije zavjere, urote i kriminala na najvišim razinama. Ako naši tekstilci misle da će ih spasiti naša vojska i policija onda neka odmah zatvore tvrtku. Zašto se ne javljaju na natječaje izvan Hrvatske? Vjerojatno se ne javljaju zato što se tamo traži kvaliteta i poštivanje ugovornih obveza. Koliko mi je poznato samo se jedna tekstilna tvrtka javila i dobila posao u Sloveniji ali to je pozitivna priča pa nije dospjela u medije.


Pozitivne i dobre priče kod nas nisu vijest pa nam serviraju samo ovakve teorije zavjere, urote i kriminala na najvišim razinama. Ako naši tekstilci misle da će ih spasiti naša vojska i policija onda neka odmah zatvore tvrtku. Zašto se ne javljaju na natječaje izvan Hrvatske? Vjerojatno se ne javljaju zato što se tamo traži kvaliteta i poštivanje ugovornih obveza. Koliko mi je poznato samo se jedna tekstilna tvrtka javila i dobila posao u Sloveniji ali to je pozitivna priča pa nije dospjela u medije.

ispričavam se unaprijed zbog preoštrog tona, ali zbilja laprdašite – kad država nekom “oprosti” dugove, i to u tako velikoj razmjeri, a onda taj netko ide konkurirati onima koji uredno plaćaju sve obveze – to je kriminal najvećih razmjera. to je direktan atak na temeljne postavke ustava koji nameće, ne moli nego nameće ravnopravnost sudionika u tržišnoj utakmici.

vi izgleda živite u mentalnom sklopu koji podrazumijeva da je sasvim normalno da podobni stalno dobivaju povlastice, a nepodobni “ima da šute i trpe”.

Osi kao dioničar Varteksa, slažem se s tobom.

Vaerteks brend i kao takav mora opstati. Slično je bilo u Americi s Chryslerom.

Malo sam išao pogledati na internetu podatke od prošle godine i vidim da je MUP prošle godine također kupio odoru a posao je dobila zajedica ponuditelja u kojoj nije bio Varteks pa je to onda prema ovoj teoriji bio valjda pošteni natječaj.
Zašto i ove godine to ne bi mogao biti natječaj u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi? Ovaj članak meni spada u sezonu kiselih krastavaca.

New Report

Close