Samo jedna mala napomena u svezi nekih komentara na TA i predvidljivosti događaja koji će utjecati na burzovna kretanja…
Što više pratim burzu, to sam uvjereniji da izvanjski događaji ne utječu ni blizu na burzu, koliko psiho-efekt tih događaja, plus dugoročni trend… Ukoliko TA reflektira te podatke, onda će njezino odstupanje biti jako malo čak i slučajevima nekih manje važnih izvanjskih događaja. Koliko mi je poznato, mnogi parametri u TA uzimaju u obzir upravo takve stvari, pa mislim da se s TA može dosta pouzdano predviđati događaje…
Ovo bi danas mogao biti dan "sell off" iliti "kapitulation". Promet već 16 mil. Crobex na 2.850 bodova
eto izgleda da je prošao prvi udar, sad možete početi pisati vi koji ste upravo na brzinu prodali i prešli u cash, jer "keš je kralj"… Ali to je važilo prije skoro godinu dana kad je Ivek to neprestano pojavljivao i najvaljivao ove događaje, a ne danas…
ŠOPING!!!
nije svejedno, tko god je u CASHU može mirno gledati rasplet događaja…
:=)
[/quote]
mislim da si fulala poantu. ako se ne varam, Geronimo je mislio da, dugoročno gledano, ni oni koji su u cashu NEĆE moći mirno gledati rasplet događaja…
da ne bi bilo da interpretiram Džerijeve izjave, evo moje verzije:
(1) ako smo u gadnoj recesiji, onda ionako nema ništa posebno što možeš napravit s novcima (osim ako nemaš milione i milione)
(2) doći će do deprecijacije dolara (već je došlo) i pada kupovne moći, vrijednost novca PADA. dakle, vrijednost novca ti pada, bez obzira jel u dionicama ili vani…
[/quote]
Naravno da je fulala. Inače, to je interesantno pitanje: Što napraviti s novcem u situaciji koja je pred vratima? I što više razmišljam, sve sam bliže odgovoru: Uložiti u dionice…
Evo nešto što nije direktno vezano uz TA , ali će svakako biti od važnosti svima koji misle danas trgovati…
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10950
[huh]
što je pisac htio reći?
[/quote]
pisac je htio reći da se ljudi fino postave malo iznad za kamikaze… zašto bi plaćali više ako ima onih koji daju pošto poto….
ko se postavio iznad blokade već je sretan… na moju žalost nisam puno pokupio … puno premišljanja …
zakaj se nikad ne javi neko ko je recimo danas prodavao?
Tko nije [shocked]
ja sam kupovao, ali sa jebenim strahom u kostima. [shocked]
kazu, da je to obicno dobra kupovina [tongue]