Svjetska ljestvica digitalne konkurentnosti 2019: Trend pada od 7 mjesta u 2019. moramo hitno promijeniti primjerenim akcijama

Naslovnica Forum Komentari članaka Svjetska ljestvica digitalne konkurentnosti 2019: Trend pada od 7 mjesta u 2019. moramo hitno promijeniti primjerenim akcijama

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Za mizerno stanje i daljnji pad je jako zasluzan I. Mudrinic (osigurao nelegalno koristenje DTK infrastrukture) i bijedne vlade RH koje nikada nisu provele deregulaciju telekom trzista (last-mile pripada Hrvatskom pardon Deutsche Telekomu). Dok je tako, DT ce biti super profitabilan i njegove usluge namjestene na cijenu i polozaj monopola. Sjetite se kako su prosli H1, Optima i svi ostali….jer su bedaci koji nisu razumjeli polozaj DT-a u RH.

Uglavnom, DT-u je super u RH, cak je tako drzak da dodatno izvozi profit bez poreznih konzekvenci za transferne cijene i transakcije (npr. kupnja obveznica maticnog DT po napuhanoj cijeni ili kupnja Crnogorskog telekoma od Magyartelekoma-oba su vlasnistvi DT-a po napuhanoj cijeni).

RH ima ono sto zasluzuje. U svemu pa i u cijeni telekom usluga i digitalnoj konkurentnosti. 2002 godine sam placala u New Yorku ADSL sa flat telefonom u untar USA, faxom, 30MB/s internetom i 200 TV programa 19,9 US$ mjesecno. Koliko ova usluga kosta u RH 2019…..

BigBoffin

New Report

Close