Ne znam za Šveđaane ali u Hrvatskoj je prosjećni životni vijek, po statistici Dzs za 2011, iznosio 72 godine
Jel vam sada jasno da smo na referendumu trebali reći protiv ?
Mi smo u Hrvatskoj stvorili tako humano društvo da tko god hoće ode u penziju kad hoće .
Istina da nama u Hrvatskoj nisu velike mirovine , ali nije to važno .
Jedino je važno da se mirovina dugo prima .
mene ne zanima ni mirovina, ni posao. dokle postoji iti jedan sretnik koji živi od iznajmljivanja, tečajnih razlika, marže, pljačke, iznude, dobiti, dividende i sličnih blagodati civilizacije, zanima me samo da i ja mogu tako živjeti. kakav posao.. kakva mirovina..
OK .
nema problema, idemo u mirovinu s 75, potpisujem odmah, ali da mi se odmah ukine doprinos za mirovinsko . Da ga jebeš, ako do 75 godine ne ušparam ( ili umrem ) sam za još 5 godina, ubijte me . Ako živim dulje, ubijte me opet i tako sam za već za niš .
OK .
nema problema, idemo u mirovinu s 75, potpisujem odmah, ali da mi se odmah ukine doprinos za mirovinsko . Da ga jebeš, ako do 75 godine ne ušparam ( ili umrem ) sam za još 5 godina, ubijte me . Ako živim dulje, ubijte me opet i tako sam za već za niš .
[thumbsup]
mene ne zanima ni mirovina, ni posao. dokle postoji iti jedan sretnik koji živi od iznajmljivanja, tečajnih razlika, marže, pljačke, iznude, dobiti, dividende i sličnih blagodati civilizacije, zanima me samo da i ja mogu tako živjeti. kakav posao.. kakva mirovina..
Upravo to .
Nitko nejde rado na posao , svi bi rado živjeli od rente .
Ali da bi to ostvario potrebno je raditi .
I zaraditi milion (1.000.000,00).
Kada zaradiš milion , netrebaš više raditi , možeš živjeti od rente .
@Pero7, jesi li siguran da je potrebno raditi ?
u zagrebu postoje zgrade stare preko 200 godina. u dalmaciji ćeš naći ljude da žive i renesansnim zgradama. a znamo koliko vrijedi kvadrat stana u zagrebu i u dalmaciji… dakle.. što bi trebao raditi ? uzmem ono što sam naslijedio i boli me briga.. ako nemam ništa naslijeđeno otmem…
@SergejSad,
nesmije se tuđe otimati !
ja imam traume iz djetinsta jer me je mama istukla kada sam otimao tuđe trešnje .
Zato sam ja morao raditi da bi zaradio prvi milion .