Studentske diplome će u budućnosti izgubiti na važnosti

Naslovnica Forum Komentari članaka Studentske diplome će u budućnosti izgubiti na važnosti

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zato studij i je skup. Dugo traje, a malo daje.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Nedavno sam napisao članak “Zašto diploma nije dovoljna?”, u komentarima se povela žučna rasprava… https://www.facebook.com/nandino.loncar/posts/10151147652526466 ili http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=41855

Zato što su se profešuri sami sebi posvetili…Postali su sami sebi bitni i misle da se na faks ide zbog njih …
No ti MOOC-ovi su dobrodošla konkurencija preskupim sveučilištima….
Možda pojeftine….

I odlično školstvo i znanje ne vrijedi ništa ako nije usklađeno sa gospodarskom politikom države…
No zato Austrijski i Njemački modle obrazovanja i gospodarstva daje odličen rezultate
Ne znam da li ste primijetili,meni to uvijek upada u oči, kako je malo njemačkih sveučilišta pri vrhu raznoraznih rangiranja a najbolje rezultate im daje ekonomija(daleko najveći izvoz)….
Nisam baš vidio niti austrijska sveučilišta na tim listama….

Naše školstvo je postalo svrha samom sebi i bez ikakve je veze sa stvarnošću i za koga se školuju toliki studenti u takvoj maloj državici ?

treba to reći našim moćnicima koji potiču bujanje ekonomskih i pravnih fakulteta. ti fakulteti i dan-danas rade na propalom marksističkom programu, znanja potrebna samo političarima sklonim kriminalu, i država nebrojenim nametima i ograničenja umjetno daje smisao diplomama koje ne nose znanja – u državnoj upravi će ubrzo i kafe-kuharica morati imati ekonomski fakultet i zvanje “ekonomskog analitičara za pitanja kave”, a odvjetnici 9o% zarade ostvaraju na udaranjau pečata na ovrhe, što bi mogla raditi i vrtićka djeca, te na trivijalnim do beskonačnosti razvučenim procesima.

da se kod nas uvede fukncionalan pravosudni sustav, gdje se trvijalni predmeti rješavaju u roku od mjesec dana, i gdje stranka ima pravo braniti sama sebe bez odvjetnika, najveći broj njih bi nastavio karijeru brišući vjetrobrane na benziskim crpkama. ovako, neznanje nam naplaćuju bukvalno guljenjem kože s pomoću huliganskih propisa.

A u Hr. još imamo i masovno prepisivanje, učenje napamet, bez razumijevanja, i izlaženje na ispit dok se neporeći, i nakraju plačanje drugim ljudima da napišu diplomski.

New Report

Close