Stranci lani povukli iz RH 600 milijuna eura profita

Naslovnica Forum Komentari članaka Stranci lani povukli iz RH 600 milijuna eura profita

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ma bravo…a zašto nemamo porez na takvo što?
Ili oslobođenje, ako se reinvestira taj novac u HR? 😉

Stranci lani povukli iz RH 600 milijuna eura profita

stranci ili domaci quislinzi?

free flow information

Mafije koje vladaju Hrvatskom su specijalizirane i zemlju dijele na interesne zone. Tako razlikujemo:
1) Političku mafiju ili mafiokraciju
2) Bankarsku mafiju
3) Građevinsku mafiju
4) Duhansku mafiju
5) Turističku mafiju
6) Ekomafiju

free flow information

Neda Slavko oslobođenje nikome, dapače ako novac ostane u Hrvatskoj velika je vjerojatnost da će Slavko preko noći promijeniti neki porez da uzme još malo…

načelno mi je degutantna priča o “povlačenju profita”. profit je ono što poduzetniku ostane nakon što plati sve obveze svima, i on ima pravo s njim raditi što hoće, to je privatna imovina kao što je privatna imovina nečiji televizor ili sako.

u hrvatskoj antitržišnoj inačici ekonomije, međutim, neke stvari smrde nadaleko. banke ne bi smjele povući ni kunu profita iz prostog razloga što imaju gomilu nenaplativih kredita vezanih u stanovima koje nitko ne kupuje.

umjesto profita oni su dužni puniti kasicu rezervacija za rizike, no hnb im “drži lopovsku” i pušta ih da nas pljačkaju. one mogu sutra otići u bankrot, i da se svi njihovi gubici svale na štediše, a iz ljuštura sav živ novac isisan i prebačen vani. za to bi u normalnoj pravnoj državi guverneru hnb-a prijetila smrtna kazna strijeljanjem.

ht je druga pologa perverzije. ionako uživaju u oligopolu, a imaju i taj povlašteni ugovor koji je proglašen državnom tajnom. u ovakvoj krizi oni mogu imati profit samo zato što je spriječena normalna tržišna konkurencija u telekomunikacijama i mi imamo drastično visoke cijene tih usluga u odnosu na uže i šite okruženje.

treća poluga perverzije je da pravni i porezni sustav države dopušta tvrtkama da isplaćuju profit a da nisu ispunile obveze prema radnicima. toga valjda nema nigdje u svijetu, radnici se prebace u tvrtku kćer koja nema ni prebijene pare, a druga tvrtka kćer isplati profit vlasnicima.

New Report

Close